rizzle Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 WitamSzukałem na forum lecz nie mogłem nic znaleźć na google również. Jeżeli już było to proszę tylko o link do tematu.Chciałbym ściągnąć pióro tylnej wycieraczki, żeby ją troche podnieść do góry ponieważ rysuje mi klape. Czy mógłby ktoś powiedzieć w jaki sposób wyciągnąć pióro ,aby nic nie uszkodzić ? Czy ten plastik ,który zaznaczyłem w kółko trzeba ściągnąć jeżeli tak to jak? Czy zasada jest ta sama co z przodu ? Ostatnio wymieniałem z przodu pióra na aero. Czyli śruba pod zaślepką?
tomi790 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 WitamSzukałem na forum lecz nie mogłem nic znaleźć na google również. Jeżeli już było to proszę tylko o link do tematu.Chciałbym ściągnąć pióro tylnej wycieraczki, żeby ją troche podnieść do góry ponieważ rysuje mi klape. Czy mógłby ktoś powiedzieć w jaki sposób wyciągnąć pióro ,aby nic nie uszkodzić ? Czy ten plastik ,który zaznaczyłem w kółko trzeba ściągnąć jeżeli tak to jak? Czy zasada jest ta sama co z przodu ? Ostatnio wymieniałem z przodu pióra na aero. Czyli śruba pod zaślepką?Dokładnie jak napisaleś, zdejmujesz ten plastikowy kaprurek pod ktorym jest dysza spryskiwacza i śruba od ramienia. Przed odkręcaniem śruby psiknij jakims odrdzewiaczem bo czasami nakretka potrfi sie calkiem skutecznie zapiec.Po odkreceniu zostaje tylko rozruszanie ramienia żeby go zdjac z trzpienia silniczka. Szukaj pomocy teź w watku o montaźu (swapie) wycieraczki z Q5 do B6
rizzle Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Opublikowano 9 Listopada 2014 Dziękuje bardzo za odpowiedź jutro się tym zajme
jacek70 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Często po dokręcania śruby ramię nadal nie schodzi bo jest zaplecze. Wtedy pomaga ściągacz.
Rekomendowane odpowiedzi