Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tnące się wycieraczki - 377?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

znalazłem wiele o wycieraczkach, ale nie znalazłem mojego przypadku - zakładam, że to drobny problem, mianowicie:

Wycieraczki działają normalnie - sworznie mechanizmu są nasmarowane i uszczelnione.

Włączając 1 tryb pracy (manetka raz w górę) działają normalnie, niezależnie od ustawionego czasu przerw, aż przychodzi moment, w którym przestają działać (będąc w pozycji spoczynku). Wtedy przełączania pomiędzy różnymi trybami pracy (manetka w górę, w dół) nie pomaga - nie reagują. Spryskiwacz działa, ale wycieraczki nie ruszają... Zaczynają działać dopiero po pewnym czasie - jak im się zachce - aż do kolejnego momentu zacięcia. Co ciekawe - jeżeli włączę tryb 2 - ciąga powolna praca, to się nie zacinają.

Zauważyłem również brak odzewu ze strony przekaźnika 377 gdy mają fazę na niepracowanie.

W jaki sposób mogę sprawdzić poprawność działania przekaźnika 377 - najlepiej w warunkach domowych, bo auto stoi na parkingu osiedlowym, a przekaźnik już wytargałem.

Raczej można wykluczyć nieprawidłowe działanie silniczka, bo kręci bez zarzutu.

Może to kwestia manetki? Sterownika czasowego?

Koledzy, pomoże ktoś? Może jest ktoś z Krakowa lub okolic, żeby podmienić przekaźnik?

Edytowane przez mcgawroni

Opublikowano

Problem może być w pająku lub w samym silniku wycieraczek. Przeczyść tarczę ze stykami w silniku wycieraczek.Możliwe że to pomoże.

Opublikowano
  • Autor

W przypadku wady silnika, było by słychać przekaźnik a wycieraczki by nie działały - tu jednak nie słychać charakterystycznego cykania.

Opublikowano

Nie zawsze .Jak tarcze stykowe są zabrudzone to poprzez słaby styk może się tak dziać.

Opublikowano
  • Autor

Wolałbym zacząć od sprawdzenia przekaźnika - wyciągnięcie silnika jest trochę kłopotliwe... Tylko nie wiem jak:/

No cóż - silniczek jest w porządku. Szczotki w stanie dobrym. Usterka nie ustała...

Opublikowano

A oprócz szczotek tarczę ze stykami sprawdziłeś?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W przypadku wady silnika, było by słychać przekaźnik a wycieraczki by nie działały - tu jednak nie słychać charakterystycznego cykania.

i co ustaliłeś z wycieraczkami bo ja mam podobny problem moje po uruchomieniu zimnego silnika jak włączam wycieraczki to zatrzymują się w różnych pozycjach i jak sie wszystko rozgdzeje to jest w miare ok tyle że czasówka dziwnie pracuje