Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o opinie Kolegów posiadaczy audi z silnikiem 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie chciałbym się trochę dowiedziec o tym silniku jak się sprawuje czy jest awaryjny ile pali itp chce Tak naprawdę to przeczytałem kilka forum ale tak naprawdę to się niczego nie dowiedziałem A i może ktoś coś powie o silniku 2.4 też o nim troche myślałem ale bardziej by mi pasował 2.0 130km

pozdro

Opublikowano

Oj to chyba słabo czytałeś bo ten silnik jest strasznie wałkowany na forach :)

ale dobra, napiszę coś od siebie jako posiadacz ALTa i nadmienię, że będzie to moja subiektywna ocena:

Silnik dobry, trwała konstrukcja przysparzająca kilka problemów ze zbyt częstymi ubytkami oleju (500ml/1000 km to nic nadzwyczajnego). Mnie się udało uporać w dużym stopniu z tym problemem ale co wydałem na dolewki to nikt mi tego nie odbierze - problem nada występuje lecz w mniejszym stopniu. Przyspieszenie jest w normie, problemów z wyprzedzaniem nie mam, ale też nie ma co liczyć na cuda - określiłbym ten silnik raczej jako napęd do spokojnej jazdy w zamian otrzymasz miłe spalanie - niejednokrotnie przekonałem się, że wynik 7.5-8 L (LPG) w zupełności wystarczy do pokonania 100 km w rozsądnym czasie. Poza problemami z olejem, większych usterek nie stwierdzam. Przy zakupie od razu pytaj więc ile bierze oleju bo nie wszyscy chcą się tym faktem pochwalić - chyba, że trafisz na nie tak mocno wyjechaną jednostkę. Poza tym powinieneś wiedzieć, że przy odpalaniu nie powinno nic "zadzwonić/zaturkotać" a jeśli już dzwoni cały czas na chodzie to świadczyć może to o konieczności wymiany wariatora, a to już dość droga zabawa.

Osobiście gdyby jeszcze raz wybierał silnik nie zdecydowałbym się na ALTa, szukałbym 2.4 PB lub nawet 3.0PB gdyż tak czy siak jestem zwolennikiem instalacji LPG, i nawet jeśli 2.4 też ma jakieś chorobliwości to wolałbym, mieć te chorobliwości ze 170 HP a nie ze 130. Z mojej strony nie polecam tego silnika naprawdę warto dużej poszukać i dołożyć pare groszy i mieć coś mocniejszego.

Opublikowano
  • Autor

No i z twojej opini można coś wywnioskowac :) dzięki