Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbosprężarka GTD2060vzk do 1,9/2,0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o montażu turbosprężarki z najnowszego silnika Audi 3,0TDI do 1,9/2,0TDI?

Turbosprężarka pochodzi np. z najnowszego Audi A6 3,0TDI 272KM i 580NM.

Jest dużo lepsza i wydajniejsza od starej GTB2260VK jak i VKRL.

Ma wydajniejszy wirnik kompresora z kutego aluminium oraz lepsze łożyskowanie, jest na kulach ceramicznych.

Taka turbosprężarka powinna zapewnić dużo lepszy dół od GTB oraz dużo większą wydajność na górze obrotów.

W weekend wrzucę kilka zdjęć takiej turbosprężarki ponieważ właśnie jedną zakupiłem.

Poniżej kilka fotek tego turbo z Internetu:

26cc64b64715.jpg

dddcc50757b7.jpg

d9319f62d8df.jpg

Edytowane przez Jarol

Opublikowano

Montowałem tubiny GTB2260VK , VKRL i VZK z tych trzech polecam tylko i wyłącznie GTB2260VZK jeśli chodzi o dół GTB2260VKRL ma problem ze stabilnym zbudowaniem większego ciśnienia niż 1,2 bara przy 2tyś i teraz pytanie czy turbo o które pytasz bardziej zachowuje się jak VZK czy VKRL?

Opublikowano
  • Autor

Montowałem tubiny GTB2260VK , VKRL i VZK z tych trzech polecam tylko i wyłącznie GTB2260VZK jeśli chodzi o dół GTB2260VKRL ma problem ze stabilnym zbudowaniem większego ciśnienia niż 1,2 bara przy 2tyś i teraz pytanie czy turbo o które pytasz bardziej zachowuje się jak VZK czy VKRL?

Ale mi nie chodzi o GTB22 tylko o GTD20 to zupełnie inna dużo nowsza technologicznie turbosprężarka.

To jak ja byś porównywał GTB22 do GT22 ta druga jest starsza ma dużo gorszy dół i mniejszą wydajność.

Taki sam postęp technologiczny jest między GTD20 a GTB22.

Nie mam pojęcia jak się będzie zachowywać, nie wiem czy w ogóle ktoś ją już montował w 1,9 czy 2,0Tdi.

Edytowane przez Jarol

Opublikowano

Ja wiem że chodzi o GTD, pisałeś ze jest na kupkach, jest z mocnego silnika i może być taka sytuacja że będzie za duża masa powietrza żeby napompowała bez cofki tak jak to się dzieje w przypadku VKRL

Opublikowano
  • Autor

Trochę obiecanych zdjęć turbosprężarki.

Turbo jest sporo większe od GTB2260vk

362d3c475864.jpg

15d6a53e50a4.jpg

850aa1a51a1d.jpg

453b2475cb21.jpg

6e7ee8e9f670.jpg

46815f2d468b.jpg

8b3b7a246a13.jpg

Opublikowano

nie za bardzo widze cel takiej wielkiej sprezarki w malym 1.9 TDI .... lepszy dół niz w GTB (to tylko przypuszczenia) ... pytam sie po co lepszy , a to zły jest w GTB ???

oczywiscie moze ktos sie podejmie poeksperymentowania z ta sprezarka i z 1.9TDI ... ale wydaje mi się, że nic nowego sie nie ugra ,oczywicie moge sie mylić ...

Edytowane przez spanky

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

mi styka GTB2260VZK