Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

bfb +lpg nierówna praca szarpanie wypadanie zapłonu ogólnie dramat :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: mam problem normalnie rece mi się załamują [a4b6 1.8t +lpg bfb 163km] nowe filtry, cewki 3 ori i 1 beru, swiece, reduktor. Wtryski gazu już były valtek żółte według gaziarzy jeszcze w porzadku. Wszystko zaczeło sie od check zbyt uboga mieszanka- szybka regulacja, dwa dni bylo ok i zaczoł sie moj dramat. Auto na pb po odpaleniu na ssaniu chodzi rowno jak ruszam zaczyna przerywać, mulic, i słychac,czuć nie rowną prace po zagrzaniu jest troche lepiej brak check na desce.Na Lpg wypadanie zapłonów między 2.5 a 3.5 tys przy pedale w podłodze na każdym cylindrze. właśnie robie reset ecu poprzedni pomogl na chwile ale wtedy sprawdzalem i na pb i lpg teraz nie rusze lpg. jutro jade do mechanika z vw licze na wyczyszcenie przepustnicy,przepływki i podpiecie pod porzadnego kompa. mile widziane rady co robic. to jest mój drugi temat licze na troche wyrozumiałości :D

Opublikowano

podmien cewki i świece z innego auta , jesli na pb jest ok to wina sterownika gazu, jedz do gazownika niech ci posprawdza wtryski gazowe , pozatym ze valteki to straszna kupa do tego motoru

cewki klekaja szybciej na lpg wiec pewnie pora na wymiane

jak telepie na pb sprawdz zaworek (odpowietrznik skrzyni korbowej koszt w aso 39zł) na forum sa opisy gdzie on jest i jak wymienic samemu

Opublikowano
  • Autor

podmien cewki i świece z innego auta , jesli na pb jest ok to wina sterownika gazu, jedz do gazownika niech ci posprawdza wtryski gazowe , pozatym ze valteki to straszna kupa do tego motoru

cewki klekaja szybciej na lpg wiec pewnie pora na wymiane

jak telepie na pb sprawdz zaworek (odpowietrznik skrzyni korbowej koszt w aso 39zł) na forum sa opisy gdzie on jest i jak wymienic samemu

dzieki za szybką pomoc ;) Cewki maja dwa miesiące ori . po resecie nie wlaczalem lpg i poza delikatnym przerywaniem na ssaniu ok. wystudze auto pjezdze wieczor jak bedzie oka zaczne od wtrysków gazu dosatkowo na pb slychac w srodku buczenie pod maska wydobywa sie z okolic akumulatora :facepalm:

Edytowane przez kieto

Opublikowano

kolego vag bo tak to nie dojdziemy

Opublikowano
  • Autor

VAGa dopiero w tygodniu podepne i przy okazji ten odpowietrznik sprawdzi mechanik sam chyba nie dam rady bo mam tam reduktor i kompa lpg. Wyczyscilem przepustnice i po adaptacji z kluczyka widać dużą poprawe, na ciepłym silniku nadal delikatne wahania obrotów sprawdziłem ze odma powinna być okej korek od oleju wyciagam bez problemu lpg nie wlaczalem od resetu i problemy w sumie ustaly w tygodniu gaziarz i niech sprawdzi/wymieni porzadnie te wtryski tylko jakie jak co montowac?bo diabli wiedza co mi bedzie chciał wcisnąć

Edytowane przez kieto

Opublikowano

Zielone hana i będzie malina na standardową moc 163KM w zupełności wystarczają a nawet z zapasem.