Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszkodzona koronka przegubu tył quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podczas wymiany czujnika ABSu w tylnym prawym kole zauważyłem uszkodzoną koronkę,pęknięta w dwóch miejscach.Przegub dobry to szkoda wymieniać.

Znalazłem na alledrogo gość ma koronki na przeguby do audi nowe,różne i oferowane przez niego pasują do mnie na przód a na tył nie wiadomo,trzeba mierzyć.Może ktoś wie czy są takie same czy nie?

Może ktoś ma luzem tylny zewnętrzny przegub od 2.8 ALG quattro 98rok i mógł by zwymiarować mi tą koronkę.

Opublikowano

Witam, podczas wymiany czujnika ABSu w tylnym prawym kole zauważyłem uszkodzoną koronkę,pęknięta w dwóch miejscach.Przegub dobry to szkoda wymieniać.

Znalazłem na alledrogo gość ma koronki na przeguby do audi nowe,różne i oferowane przez niego pasują do mnie na przód a na tył nie wiadomo,trzeba mierzyć.Może ktoś wie czy są takie same czy nie?

Może ktoś ma luzem tylny zewnętrzny przegub od 2.8 ALG quattro 98rok i mógł by zwymiarować mi tą koronkę.

Witam,

Kolego przerabiałem temat niedawno. Też miałem pękniętą koronke i auto świrowało z absem podczas zwalniania. Przy prędkości 5km/h auto myślało że koło straciło przyczepność i załączało abs w efekcie można było sobie zeby wybić o kierownice. Problem banalny - pęknięta koronka abs - tył prawy. Nie chce robić reklamy nikomu na forum, więc napisz na priv to Ci wyślę aukcję od gościa u którego kupiłem koronkę za 33 zł. UWAGA! Koronki do quattro są inne niż do zwykłego B5.

WYMIARY:

ilość zębów 45

średnica wewnętrzna 64 mm

grubość 8 mm

Opublikowano

Wrzuc linka moze sie przydac

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie Rafał,koronka już zamówiona jednak najważniejszy jest rozmiar bo sprzedawcy nie zawsze wiedzą co sprzedają.

Linka nie ma co wrzucać bo wygaśnie a najważniejsze że są wymiary. Słowa klucz: zębatka ABS koronka pierścień.