Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kopci po odpalenu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że to coś z grzaniem świec lub ogólnie coś z ustawieniami silnika

Opublikowano

chmurkę może puścić z rana ale jak telepie to coś jest na rzeczy, pewnie świece nie równo grzeją i po odpaleniu nie pracuje na wszystkich grach

Opublikowano

To ze rano przy odpalaniu wchodzi na wyższe obroty,norma

Opublikowano

Do 1k obr/min jest ok ale jeśli wydaje dziwne dźwięki i telepotania to coś z nie paleniem na wszystkie gary

Opublikowano

To chyba w twoim,w BDG wchodzi na prawie 1.1,a jak jest większy mróz,dokładnie na 1.1

Kolego,ewidentne masz walnieta swiece,przynajmniej jedna,musisz je wykręcić i sprawdzić czy grzeja,bo sposób na "iskrzenie" kabelkiem,jest do d*py

Moim zdaniem,masz co najmniej 2 niedziałajace

Opublikowano

tomeks dobrze mowi w bgd jak jest mroz tak ponizej -10 to wchodzi na 1.1 na 5-10s

Opublikowano

Nie tylko BDG w AKE jest tak samo...

Opublikowano

Dokładnie ...czasem się i u mnie tak zdarzy ,że obroty jak jest bardzo zimno przekroczą 1,1 k

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

napisze krotko do dobrego mechanika ktory zna sie na tych sterownikach od pompy paliwowej bo to ich jest wina :D! zadne swiece itp

Edytowane przez lasy22

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Z tego co udało mie się dowiedzieć to tak; swiece ok, czujniki temperatury ok. Jeden z zekomo dobrych speców u mie w rejonie stwirdził iż, silnik puszcza olej na uszczelniaczach zaworowych przez noc olej skapuje na tłoki z tad kopcenie z rana na niebiesko. Do tego usłyszałem ze naprawa tego to szkoda zachodu :facepalm: . Gdzie ja chce te auto sobie zostawic bo wiem co mam lecz nie ukrywam ze juz mnie osłabia ta sytuacja z tym dymieniem.

Z tego co udało mie się dowiedzieć to tak; swiece ok, czujniki temperatury ok. Jeden z zekomo dobrych speców u mie w rejonie stwirdził iż, silnik puszcza olej na uszczelniaczach zaworowych przez noc olej skapuje na tłoki z tad kopcenie z rana na niebiesko. Do tego usłyszałem ze naprawa tego to szkoda zachodu :facepalm: . Gdzie ja chce te auto sobie zostawic bo wiem co mam lecz nie ukrywam ze juz mnie osłabia ta sytuacja z tym dymieniem.

Sorki za zwłokę lecz życie nie oszczędza i miałem mase problemów.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

nie wiem czy marka swiec tu coś pomoże (NGK)

Kolego jeżeli masz założone świece NGK Y501U i nadal problem siwo-niebieskiego dymu z rana i nierównej pracy to nie słuchaj wszystkich magików od uwalonych uszczelniaczy w głowicy, padniętej pompy albo ch... wie czego jeszcze. Wymień świece na oryginalny typ i jak pomoże to flacha dla mnie ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

zmierz kompresje. Dobrze Ci radze.

Opublikowano

nie wiem czy marka swiec tu coś pomoże (NGK)

Kolego jeżeli masz założone świece NGK Y501U i nadal problem siwo-niebieskiego dymu z rana i nierównej pracy to nie słuchaj wszystkich magików od uwalonych uszczelniaczy w głowicy, padniętej pompy albo ch... wie czego jeszcze. Wymień świece na oryginalny typ i jak pomoże to flacha dla mnie ;)
A jak nie pomoże? :naughty:
Opublikowano

To niech to rozpije sam do lusterka z żalu ☺ Wiadomo 100% gwarancji nie ma, można zwalać głowicę albo robić generalkę. Ale jeśli świece dają się wyciągnąć, warto sprawdzić