Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

DPF w 1.9 TDI AVF 2003 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy jest możliwe że mam wstawiony w swoim aucie a4 b6 2003r. 1.9 tdi AVF filtr cząstek stałych. Proszę mi powiedzieć jak to sprawdzić i jak go można usunąć. Aha na szybie mam zieloną naklejkę z euro 4. Czy usuwanie takiego filtra którego fabrycznie nie było różni się od usuwania oryginalnego filtra.
Proszę o pomoc.

Opublikowano

Zobacz czy w wlepce z kodami wyposażenia jest 7GG - oznacza obecność dpf'a. :kox:

Opublikowano

euro 4 to 2005r wiec pewnie ktoś dołożył.

ale z tego co słyszałem, to jego wywalasz i po problemie, bo kompy avf i podobne nie wspierają dpf'a i nie trzeba nic wyłączać.

a w nowszych ori już trzeba programowo też wyłączać

Opublikowano

a w nowszych ori już trzeba programowo też wyłączać

Zgadza się :oklasky: .Pierw program, potem usunięcie.

Jak ktoś zrobi na odwrót to ASO wita.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedzi. Może jeszcze ktoś coś dopisze. I jeszcze jedno pytanie ten DPF ma jakiś związek ze zwiększeniem ilosci oleju na bagnecie?

Opublikowano

Witam, ja mam u siebie problem z przybywaniem oleju.
Dzisiaj rano (-5') odpalił na 'strzał', potem na rozgrzanym silniku nie chciał odpalić. Zostawiłem na 40-50min, żeby odrobinę wystygnął i sprawdziłem poziom oleju ..
okazało się, że oleju jest ponad 10cm nad maksimum !!

Mam DPF ale uszkodzony, czy aż taki nadmiar może powstać przez DPF ?

Opublikowano

Witam, ja mam u siebie problem z przybywaniem oleju.

Dzisiaj rano (-5') odpalił na 'strzał', potem na rozgrzanym silniku nie chciał odpalić. Zostawiłem na 40-50min, żeby odrobinę wystygnął i sprawdziłem poziom oleju ..

okazało się, że oleju jest ponad 10cm nad maksimum !!

Mam DPF ale uszkodzony, czy aż taki nadmiar może powstać przez DPF ?

tak może ,szybko spuszczaj

Opublikowano

xm7ivn.jpg

Do czerwonej kreski go było, idę zaraz po strzykawkę, wężyk i jazda.

Ten DPF to przesrana sprawa.

Dzięki jony 2 :hi:

Edytowane przez t_stepniak

Opublikowano

xm7ivn.jpg

Do czerwonej kreski go było, idę zaraz po strzykawkę, wężyk i jazda.

Ten DPF to przesrana sprawa.

Dzięki jony 2 :hi:

ok.a jutro olej do wymiany (za bardzo rozrzedzony ) plus filtr oleju ,dpf kasacja lub naprawa bo będzie powtórka z rozrywki

Opublikowano

W piątek jadę do Chełma, rodzinnego miasta, z Warszawy. Tam mam mechanika, który za darmo wytnie mi DPF, filtr też wymienię dopiero tam. Obawiam się tylko drogi, oczywiście olej zmienię przed wyjazdem ale to w dalszym ciągu prawie 250km :unsure:

Opublikowano

W b6 "dpf" to dodatkowy katalizator i nijak ma sie do tych dpf z b7 gdzie jest on programowo rowniez wrzucony w sterowniku ...

...wiec w b6 ilośc oleju sie nie bedzie zwiększać bo niby jak jeżeli komputer nie ma jak zwiekszyć dawki paliwa jeżeli nawet nie wie o istnieniu czegoś dodatkowego w wydechu ...

W b6 nie przejmować sie tylko jeździć

U ludzi sama nazwa dpf powoduje juz ze włosy stają na plecach :P tak samo jak dwumasowe koło czy zawieszenie wielowahaczowe

Edytowane przez dziadek

Opublikowano

W piątek jadę do Chełma, rodzinnego miasta, z Warszawy. Tam mam mechanika, który za darmo wytnie mi DPF, filtr też wymienię dopiero tam. Obawiam się tylko drogi, oczywiście olej zmienię przed wyjazdem ale to w dalszym ciągu prawie 250km :unsure:

ale ty w B7 musisz go wyłączyć w sterowniku

Opublikowano

Wytnie i usunie ze sterownika * :P

Opublikowano

Mechanik zajmuje sie tuningiem ? Pisze programy? Bo w b7 nie jest tak prosto jak w b6 tak jak napisał przedmówca

Opublikowano

http://autoserwis-wegorek.motointegrator.pl/

Zajmuje się moim samochodem od początku. Jak miałem problem z immo to też sobie poradził. Mówił, że z tym nie będzie najmniejszego problemu. No i to MOŻE przyszły teść więc zrobi jak trzeba :)

Tylko boje się tego powrotu.

Edytowane przez t_stepniak

Opublikowano

*** Prosze nie zasmiecac watku :) tu jest temat o A4 B6 1.9 TDI a nie o B7 , kazde nastepne posty beda usuwane !