Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przyspieszenie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam Problem z silnikiem 1.9tdi 90km AHU W ubiegłym tygodniu zatankowałem na bocznej stacji i auto bardzo sie dławiło i muliło.Po kilknastu km dolałem 20litrów vervy i pracowało normalnie.Wczoraj jadac na autostradzie przy około 120km czuc takie minimalne szarpniecie i pozniej maksymalna predkosc z pedałem w podłodze to 135km.Wczesniej nic takiego sie nie działo.Do 2.5tys obrowow jest ok a pozniej jakby brakowało mocy.Wczesniej autem osiagałem 140km/h 150km/h spokojnie jadac po autostradzie.Na desce rozdzielczej nie wyskakuje bład.Czyzby to wina wtrysków?Wiem ze ten silnik to nie potwor lecz wczesniej nie było takich objawów Pozdrawiam dodam jeszcze ze to mój pierwszy Diesel :P

Opublikowano

Jakie bledy pokazuje vag u ciebie nie ma zmiennej geometri lopatek także może być problem z zaworem N75 ale najpierw trzeba podpiąć kompa zrobic logi i sprawdzić bledy

Opublikowano
  • Autor

W nastepnym tyg dopiero bd miał czas aby podjechac na diagnostyke.Mozna jakos spr czy ten zawor jest sprawny.W najgorszym wypadku jaki jest koszt wymiany takiego zaworu?

Opublikowano

W ubiegłym tygodniu zatankowałem na bocznej stacji i auto bardzo sie dławiło i mulił

Ja proponuje wymianę filtra paliwa ,na nowy .i tankowanie na sprawdzonych stacjach paliw

Edytowane przez OLIVER

Opublikowano

Mozesz na próbę podmienić zawor N75 z N18 który masz na rurze dolotowej od strony grodzi silnika i zabaczysz czy będzie poprawa za nim pojedziesz na diagnostykę

Opublikowano

W afn te zawory są bliźniacze a w ahu też?

Opublikowano

Nie w 1z/ahu turbo jest z zaworem WG wiec zaworek n75 jest inny niż n18. W afn itp z vnt zaworki są zamienne

Na forum golfa jest opis jak zregenerować n75 z ahu/1z/agr.

Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.

Edytowane przez Bartollo

Opublikowano

Tak właśnie myślałem, najlepiej sprawdzić n75 robiąc baypas