Skocz do zawartości
IGNOROWANY

tył LED lekko się żarzy kilka diod na zgaszonych światłach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś pojawił mi się dziwny problem mianowicie chodzi o lampy led (przedlift) tył, zauważyłem dzis ze po wyłączeniu świateł to w prawej lampie w błotniku świeci lekko mi 5 diod i dwie w lewej lampie w klapie( lekko sie jak by żarzą diody) po zgaszeniu samochodu wszystko ładnie sie wyłacza i diody gasną. Pytanie do znawców tematu co może być przyczyna? lampy się kończą czy może moduł pada ? lub doziemienie gdzieś na kablach? Dodam ze na kompie brak błedów pozatym światła działaja dobrze po zaświeceniu swieca wszystkie diody jednakowo i po naciśnieciu stopu równiez jest ok.

Opublikowano

a fabrycznie były LEDY ?

Opublikowano

fabrycznie nie było, były dokładane. Około poł roku świeciły bez żadnych problemów

Opublikowano

masz ORI kodowanie czy jakies rezystory ?

Opublikowano

Ori kodowanie

Opublikowano

Ori kodowanie

widocznie cos nie tak jest.

Opublikowano (edytowane)

tylko gdzie szukać przyczyny? czy czasem ten ukladzik w lampie nie uległ uszkodzeniu? moze ktoś juz to przechodzil? lub miał podobny problem?

bo jak to uszkodzona lampa to może czas na NEON ;) hehehe

Edytowane przez Kris0112
Opublikowano

Podmien lampe od kogos .

Opublikowano (edytowane)

Wlasnie szukam kogos kto ma takie lampy i chce podmienic

dziś lampa podmieniona i wszystko zgasło wiec wina lampy.. i pytanie lepiej ja wymienić czy brać się za rozcinanie czy rozklejanie jej?

Edytowane przez Kris0112
Opublikowano

Wymień.

Opublikowano

Tak bede musial zrobic chyba ze ktos ma kodowania dla komfortu M dla NEON to moze by neon wpadl:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...