Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Zamykanie otwieranie z pilota -wariuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś w sierpniu zaczęła się historia - od czasu do czasu nie mogłem otworzyć lub zamknąć samochodu z pilota (standardowy kluczyk/pilot Audi). Otwarcie przez przekręcenie kluczyka w drzwiach działa normalnie, alarm nie wyje, silnik się uruchamia, przyciskiem na drziach wewnątrz mogę zamknąć i otworzyć wszystkie drzwi, znaczy centralny zamek działa prawidłowo (chyba). Ostatnio przez chyba ponad miesiąc był spokój więc nawet o tym zapomniałem ale dwa dni temu wróciło, mniej więcej co drugi raz pilot nie otwierał. Dziś to już chyba w ogóle za każdym razem nie działa. Otwieram tylko kluczykiem w zamku.

Bateria w pilocie była wymieniana jakoś 2 lata temu i to chyba nie słaba bateria jest przyczyną bo skoro już latem się zaczęło, to wcześniej by się wyczerpała i jakoś bardziej równomiernie by to się nasilało (drugi kluczyk/pilot jest niesprawny).

Poza tym zacina mi się zamek w tylnej klapie, zaczęło się mniej więcej w tym samym czasie czyli latem. Żeby go otworzyć jak się zatnie, muszę najpierw w zamku tylnej klapy przekręcić kluczyk. Dodatkowo widać że przy unoszeniu klapy pagażnika lampka podświetlenia rejestracji gaśnie, jak podniosę klapę wyżej to znów się zapala.

Proszę o podpowiedzi gdzie może tkwić przyczyna, co i jak warto sprawdzić.

Edytowane przez Rotor

Opublikowano

Moge Ci podpowiedzieć tylko co było u mnie przyczyna wariowania centralnego.

A więc, na poczatek sprawdz wiązke kabli w słupku od kierowcy - u mnie był meksyk... w tylnych drzwiach też...

Co do klapy bagażnika to dobierz się do siłownika i zobacz czy jest dobrze przykręcony - u mnie wykręciła sie sama śrubka i siłownik luźno sobie latał i to była przyczyna...

Mimo, że centralny działa już sprawnie oraz klapa bagażnika otwiera się juz normalnie to i tak po podpięciu pod VAG-a wyskakuje bład odnośnie centralnego. Czasami czerwona lampka w drzwiach sie nie zapala po ich otworzeniu oraz podswietlanie włacznika od awaryjnych wariuje, ale to juz nie mam bladego pojecia gdzie szukac przyczyny.

Dla świętego spokoju wymieć baterie w pilocie co byś miał pewność..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wczoraj i dziś działa normalnie, zgłupieć można. Obawiam się że pojadę do speca i trudno będzie zlokalizować usterkę. Wiązka wychodząca do klapy (a raczej jej osłona) wygląda dobrze, na razie niczego nie rozbierałem bo i nie mam jak.

EDIT

Pojechałem dziś do warsztatu (5 stycznia). Wiązka w klapie jednak miała problem - przetarty jeden przewód. Zamek w klapie bagażnika zaczął działać prawidłowo. Ale z pilotem to inna historia. Podmiana baterii, poprawienie lutów na procesorze (tak tych mikroskopijnych ledwo widocznych!) -jeszcze nic. W końcu facet pomachał szybami, pokręcił kluczykiem w stacyjce i mówi, że zakodował kluczyk. I pomogło :D.

50zł, paragon.

Edytowane przez Rotor