Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zapach oleju w spalinach i ogromny dym spod dziurawego tlumika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczow

Dzisiaj przy duzym mrozie -9 *C po kilkukilometrowej jezdzie zaparkowalem auto i poszedlem na zakupy.Po powrocie do auta i odpaleniu zaczelo mocno dymic z rury wydechowej i z okolicy tylnego kola kierowcy,do tego dym ten mial zapach spalonego oleju badz paliwa (nie dalo sie wytrzymac przy tym smrodzie) . Zgasilem auto i po odczekaniu kilku minut odpalilem ponownie auto ale tego zapachu i dymu juz nie bylo.Dodam ze wczesniej nie mialem takich objawow. Zastanawiam sie skad ten zapach i czy ma to cos wspolnego z duza dziura w tlumiku koncowym,ktora posiadam w moim audi...dziure zauwazylem kilka tygodnie wczesniej ale nie bylo takich duzych mrozow i nie bylo tego zapachu.co moglibyscie mi poradzic czy rzeczywiscie bylo tak dzisiaj dlatego ze jest ta duza dziura czy jest problem z czyms innym.

Sprawdzilem poziom olej w silniku i jest w normie.

Pozdriawam

Czy ktos w ogole czyta te tematy na forum i odpowiada na nie?

Opublikowano

ja tak mialem ale w dislu.powodem byl zacinajacy sie egr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam forumowiczow

Dzisiaj przy duzym mrozie -9 *C po kilkukilometrowej jezdzie zaparkowalem auto i poszedlem na zakupy.Po powrocie do auta i odpaleniu zaczelo mocno dymic z rury wydechowej i z okolicy tylnego kola kierowcy,do tego dym ten mial zapach spalonego oleju badz paliwa (nie dalo sie wytrzymac przy tym smrodzie) . Zgasilem auto i po odczekaniu kilku minut odpalilem ponownie auto ale tego zapachu i dymu juz nie bylo.Dodam ze wczesniej nie mialem takich objawow. Zastanawiam sie skad ten zapach i czy ma to cos wspolnego z duza dziura w tlumiku koncowym,ktora posiadam w moim audi...dziure zauwazylem kilka tygodnie wczesniej ale nie bylo takich duzych mrozow i nie bylo tego zapachu.co moglibyscie mi poradzic czy rzeczywiscie bylo tak dzisiaj dlatego ze jest ta duza dziura czy jest problem z czyms innym.

Sprawdzilem poziom olej w silniku i jest w normie.

Pozdriawam

Czy ktos w ogole czyta te tematy na forum i odpowiada na nie?

Prawdopodobnie jeździsz krótkie odcinki po mieście i samochód się nie dogrzewa i robi się majonez z oleju i zapycha odmę. Miałem tak rok temu, zamarzał majonez w odmie i wtedy szedł ogromny dym z tłumika i śmierdziało palonym olejem. Gdzieś coś puściło najprawdopodobniej. Ja w tym roku postanowiłem zawczasu przeczyścić odmę i jak pojechałem do mechanika żeby to zrobić to się okazało, że odma była pęknięta. Najprawdopodobniej pękła właśnie podczas tego przymarznięcia rok temu. Skontroluj odmę i ją przeczyść wraz z wężykami z majonezu, bo na pewno go masz.