Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem przy skręcaniu . Stuki i lekkie ściąganie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem . kupiłem auto jakies 4 miesiace temu . jest to audi a4 b6 . podczas skrecania 1 obrót kierownicy lub wiecej ( prawie do oporu) z przedniej czesci auta wydobywaja sie odgłosy stukania , przeskakiwania itp . Z poczatku stawiałem na przegub. lecz oprócz przeskakiwania przód auta lekko telepie . nie jest to jakies szarpanie itp lecz takie nieprzyjemne kołysanie przodem auta . aby zwizualizowac problem podczas skrętu i ruszania auto skreca np w prawo oraz minimalnie sciaga w przód ( jakby tylnie koła pchały auto . )

całosc sie powtarza czyli sciaga auto w przód i w bok przód i w bok. w dodatku słychac jakby opony niewłasciwie tarły o nawierzchnie . nie wiem jak to dokładnie opisać . brakuje mi fachowego słownictwa ale chyba w miarć dobrze to opisałem . czekam na porady w tym temacie Pozdrawiam Albert

Opublikowano

Diagnostyka zawieszenia powinna coś wykazać. Może któryś wahacz lub łącznik. Przeguby też do sprawdzenia.

Opublikowano
  • Autor

Byłem na diagnostyce . I diagnsta pow ze jest lekki luz na gumie wahacza ale dodal ze jest tak mały ze można jeździć. Co wy na to. Jeździć czy wymieniać ?

Czy

Opublikowano

Lepiej wymienić zanim poleci kolejny element zawieszenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem na diagnostyce . I diagnsta pow ze jest lekki luz na gumie wahacza ale dodal ze jest tak mały ze można jeździć. Co wy na to. Jeździć czy wymieniać ?

Czy

I jak wymieniłeś? Bo ja mam taki sam problem, jak skręcam w lewo to prawe kolo ma tendencje to przeskakiwania, tak jakby koło nie miało przyczepności i dodam że zawieszenie było sprawdzane i wszystkie parametry są prawidłowe i nie ma luzów

Opublikowano
  • Autor

Czy

I jak wymieniłeś? Bo ja mam taki sam problem, jak skręcam w lewo to prawe kolo ma tendencje to przeskakiwania, tak jakby koło nie miało przyczepności i dodam że zawieszenie było sprawdzane i wszystkie parametry są prawidłowe i nie ma luzów

radzę odwiedzić inna stację diagnostyczną ;/ niestety ta na której byłem 1 raz gdzie zapewniano mnie że nie musze nic wymieniać ;/ a do wymiany był prawy przegób (czego mógł nie zauwazyc) lecz lyzy na gumie wachacza (dolnej) to raczej powinien zobaczyc . pojechałem na inna stacje i owszem . potwierdzono moje przepuszczenia ze przegub do wymiany oraz guma wachacza . teraz jest juz wszystko ok (dodatkowo zrobiłem geometrie kół . teraz wszystko jest ok .