Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Potrzebny kompletny wydech 2.25-2.5" do 1.8T B6 Estate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są pokrewne tematy ale takiego konkretnego nie ma, tzn. potrzebuję przebudować/poskładać kompletny wydech do mojego kombika (widziałem sedany), najlepiej nierdzewka lub kwasówka, srednice raczej większe niż standard no i...

- chcialbym zrbić tak żeby nie było za bardzo głośno w środku i żeby mi dzieci nie ogłuchły

- wolał bym zostawić katalizator ze wzgłędu przeglądów, może być zmieniony na jakiś większy sportowy

- raczej sondy bym zostawiał - chyba że była by konieczność usunięcia jednej

- potrzebował bym cały wydech, zaczynający się od kolektora/lub katalizatora aż do zderzaka bo mój jest trochę skorodowany i zaczynają rury pękać (pomógł mechanik zdejmując skrzynie biegów 2x, matoły zdejmowały łapę trzymającą skrzynię (baran) i naciągali cały wydech w dół żeby łapę zdjąć)

Nie pamiętam co jest do uratowania, musiał bym wejść pod samochód jeszcze raz i sprawdzić, ale jeśli byłby to koszt niewielki jadąc wszystko od nowa niż sztukować do tego co mam i na dodatek stosować redukcję - chyba nie za bardzo się to opłaca i wolał bym zrobić już od A-Z mając spokój na lata.

Kto doradzi rozsądnie jak to poskładać do kupy, ewentualnie może ktoś się bawi w wyginanie i kompletowanie takich wydechów?

Końcówki na dwie strony i o średnicy 90mm, mogą być zakończone z rury prostej lub ściętej ale najlepiej jakieś zakończone końcówki żeby nie były ostre i żeby nie szpeciło za bardzo.

Ktoś podpowiedział mi taki wydech za który serdecznie dziękuję, to połowa wartości mojego auta :D

http://rpmotorsport.pl/audi-quattro-p-7104.html

Kto podpowie i doradzi?

Nie będę wskazywał palcem ale czytałem w podobnych wątkach o kilku magikach którzy maja pojęcie w temacie - zresztą nie tylko tym... :wink:

Z góry dziękuję

Edytowane przez RumJanek

Opublikowano

Uderz do chłopaków z MGMotosports - myślę że doradzą, cennikiem zarzucą, bo jak chcesz mieć dobrze i nie wymieniać tego za 2-3 lata bo się zrobiła dziura albo korozja łapie to trzeba zapłacić :)

Opublikowano
  • Autor

Uderz do chłopaków z MGMotosports - myślę że doradzą, cennikiem zarzucą, bo jak chcesz mieć dobrze i nie wymieniać tego za 2-3 lata bo się zrobiła dziura albo korozja łapie to trzeba zapłacić :)

Ori wytrzymał 10 lat... :hi:

Ja licze na jakość tylko na kilka lat ;)

Edytowane przez RumJanek

Opublikowano

Ja robiłem wydech w MG i ogólnie wszystko ok po za małymi wpadkami.

Po około pół roku użytkowania musiałem poprawić w dwóch miejscach spawy bo popękały.

Wydech jest fajnie wykonany ale spawy mają za mały przetop i niestety pękają.

Nie podoba mi się też łączenie DP z resztą wydechu, jest na opaskę zrobioną z kawałka rury.

Po za tym jestem zadowolony jeśli chodzi o jego głośność a ma 3" w całości.

Myślę że jak za tak wysoką kasę wydech mógłby być trochę lepszej jakości.

Opublikowano
  • Autor

Tak s czystej ciekawości, duzo dałeś?

Wysłano z X10i

Opublikowano

Dopytywałem się w MG to wołali około 2000 zł bez dp

Opublikowano
  • Autor

Wydech super, ale cena powala.

Moze to niewiele bo to przeciez konkretną dychawka i nierdzewka, ale jednak...

Z drugiej strony 450f za konkret wydech to az znowu nie tak tragicznie, tylko zona mnie zabije :D

Co do spawania i składania: raczej nie chcialbym iść ta droga z tego powodu ze niewiele warsztatów tutaj ma migomaty nie mowiac juz o spawaniu takim sprzętem, a juz w osłonie - to nie wspomne a jesli sie znajdzie odwazny, zawola tyle co za wydech :D

Co do tego wydechu to mam mieszane uczucia, nie mowiac juz ze to seria no i cena zabija jak za standardowy rozmiar: http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=131155238748

Ciekawe ile koles powie za 3" ;-)

Wysłano z X10i

Edytowane przez RumJanek