Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Concert 3 a odłączenie akumulatora - czy potrzebny kod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie podsiadam kodu do radia jak w temacie a chciałem odłączyć akumulator.

Gdzieś słyszałem, że po ponownym podłączeniu akumulatora radio automatycznie zadziała bez wpisywania kodu - czy jest tak faktycznie czy też może dla pewności podłączyć zewnętrzne źródło zasilania?

Drugie pytanie: skąd ewentualnie wyciągnąć kod do radia?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdr.

Feyro

Opublikowano

Radio pamięta kod po CAN i nie musisz podawać.

Opublikowano
  • Autor

THX za szybką odpowiedź.

Opublikowano

Jeśli masz książkę do radia, to tam znajdziesz kod.

Opublikowano

Radio nie zażąda kodu o ile jest radiem które w fabryce zamontowało zamontowane w tym aucie. Każde inne (nawet oryginalne ale z innego Audi) zażąda kodu.

W związku z tym w książce nie ma podawanego kodu do radia bo puki jest w swoim aucie to odpali bez kodu.

Opublikowano

Radio nie zażąda kodu o ile jest radiem które w fabryce zamontowało zamontowane w tym aucie. Każde inne (nawet oryginalne ale z innego Audi) zażąda kodu.

W związku z tym w książce nie ma podawanego kodu do radia bo puki jest w swoim aucie to odpali bez kodu.

jestes w bledzie.

kod podajesz tylko raz, jak wymienisz czy odlaczysz akku nie potzrebny kod.

dopiero jak wyciagniesz to radio i wlozysz do innego audi to bedzie potrzebny kod ale wlasnie tylko raz.

wiem bo mam radio od ojca b7 w moim b6.

jak wymienialem akku to nie potrzebowalem kodu.

w ksiazce od radia jest oczywiscie kod, widzialem to juz przy chorus2, concert2, bns5.0.

Opublikowano

Dokładnie, 100% racji ma januszm41. U mnie z fabryki Audi zjechało z Chorusem, a teraz siedzi Concert i przy odłączeniu aku nie chce kodu. Poprosił dopiero, gdy testowałem inne radio, a następnie wróciłem do swojego. Kiedyś też musiałem podać kod po odpięciu licznika.

Opublikowano

Ja mam inne doświadczenia. Czasem jest tak że napięcie w instalacji auta nie klapnie całkowicie i wtedy radio nie zresetuje się i podtrzyma kod i go ponownie nie potrzebuje. Po dłuższym odpięciu aku lub odpięciu radia od instalacji chce ono kod, jeśli nie jest z tego auta. Tak samo jest z zegarem że nie zawsze się skasuje.

Co do kodu w książce ja do swojego RNS nie miałem i wiele razy na forum ludzie się dopytywali o kod bo go w swoich papierach nie mieli, więc może jest tak że czasem jest a czasem go nie ma.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jest tak jak piszesz - akumulator został odłączony i po ponownym podłączeniu jest wszystko OK - radio działa bez wpisywania kodu.