Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Test poziomowania reflektorów xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę wszystkich o poradę bo zgupiałem. Od zawsze w moim aucie jak zapalają się światła xenon to wykonują one kilka ruchów góra-dół w celu ustawiania się. Co ciekawe, operację tę wykonują w dziwny sposób. Chodzi o to, że soczewki nie unoszą się (w obydwu lampach) równocześnie w tym samym kierunku lecz naprzemian, w jednym momencie prawa podnosi się do góry a lewa na dół a następnie prawa na dół a lewa do góry. Po tej operacji soczewki ustawiają się na równej pozycji.

W sumie nie zwracałem na to uwagi do dzisiaj. Wykonałem komputerem test ustawienia zasięgu reflektorów i wybrałem polecenie uniesienia soczewek do góry. Soczewka prawej lampy uniosła się do góry a soczewka lewej lampy na dół. Kiedy poleciłem opuszczenie lamp - sytuacja odwrotna. Prawa soczewka opuściła się zgodnie z poleceniem, lewa powędrowała do góry.Na mój rozum coś tu jest nie tak. Jeśli mam rację to może ktoś wie gdzie leży błąd, może któryś z pinów we wtyczce lampy jest źle podłączony?

Opublikowano

Dziwne :) sprawdz ta lampe a gglownie okablowanie

Swoja droga nie powinno sie pomylic zakldajac wtyke do silniczka

Opublikowano
  • Autor

Wygląda na to, że któryś z kabli odpowiedzialnych za poziomowanie reflektora został zamieniony. Czy ma ktoś schemat pinów wtyczki reflektora lewego?

A może ktoś z kolegów będzie tak łaskawy i prześle zdjęcie wtyczki lewej lampy xenon? :) Będę BAAARDZO wdzięczny.

Opublikowano

moze nie od poziomowania a od silniczka regulacji poziomu lamp,

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dziwne :) sprawdz ta lampe a gglownie okablowanie

Swoja droga nie powinno sie pomylic zakldajac wtyke do silniczka

Grzegorz, czy masz może jakieś dane, które piny w kostce lewej lampy są odpowiedzialne za ustawianie reflektorów? wiem tylko, że są to piny od cieńszych kabli i tyle... domyślam się, że muszę zamienić piny, gdyż wygląda na to, że są odwrotnie wpięte w kostkę. Nie wiem tylko jakie kolory kabelków przepiąć. jeśli jest inaczej to zakładam ręce...

Opublikowano

PINY silniczka w lampie LEWA :

1 - ZOŁTO/ZIELONY
2- BRAZ/ZIELONY

3- POPIEL /ZIELONY
4- CZARNY /ZIELONY

Opublikowano
  • Autor

PINY silniczka w lampie LEWA :

1 - ZOŁTO/ZIELONY

2- BRAZ/ZIELONY

3- POPIEL /ZIELONY

4- CZARNY /ZIELONY

no i tak właśnie mam, na kolejnych pinach:

5 - brązowy

6 - żółto -czarny

7 - brązowy,

8 - niebiesko-czarny

9 - biało-czarny

10 - popiel-czarny

11 - fioletowo-biały

12 - biało-czarny

wygląda na to, że na pinach 1-4 kolory są ok. a czy poprzez kodowanie można zamienić kierunki poziomowania dół-góra?

• 1 rok później...
Opublikowano

A czy to jest normalne że ja nie mam testu poziomowania a xenon działa bez błędu i reaguje na pochylenia i ustawia w dobre miejsce

Edytowane przez Patrykjagoda

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy to jest normalne że ja nie mam testu poziomowania a xenon działa bez błędu i reaguje na pochylenia i ustawia w dobre miejsce

Test poziomowania rozpoczyna się po uruchomieniu silnika a nie świateł. Sprawdź dobrze czy na pewno nie ma tego u Ciebie