Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VAG-sterownik, błąd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !!!! Nareszcie udało się złożyć i uruchomić Intrfejs obd-2 "MAX-1". Pokasowałem już błędy: poduchy, przepływomierz, inspekcje, przejżałem prawie całe auto, ale jako początkujący w tym temacie "CHYBA" coś sp......aprałem! POMOCY!!! A było to tak: grzebałem, grzebałem, tu i tu, wpisz kod, wpisałem na próbę 5, później wydawało mi się że było początkowo 0 no i adaptacja. No i się chyba porobiło. Przy sprawdzaniu silnika wyżuca błąd - "1044- moduł sterujący błędnie zaprogramowany, brak sprzętu/ nie związany ze sprzętem- błąd sporadyczny" - i nie można tego skasować. Zapala się jeszcze do tego po uruchomieniu silnika po 30 sek kontrolka świec żarowych(miga) http://img63.imageshack.us/img63/2161/softcoding0ap.jpg tak wygląda błąd = soft coding 0000. Tu jest chyba ten błąd ? jaka wartość powinna być wpisana? Moje auto to a4 1,9 tdi_110_AFN- sterownik- 028906021CE 1,9l R4 EDC 00AG 0803. Jeżeli ktoś sprawdzał lub może sprawdzić u siebie to bardzo proszę o pomoc. Używam i chodzą programy VAG-COM 303,1 i VAG 1 Pana Andrzeja Kruka. Pozdrawiam

Opublikowano

Hej ;)

Ja ma TDI'ka ale 90KM więc nie wiem czy nie będzie troszkę inaczej. Mogę to sprawdzić ale nie dzisiaj :(

Postaram się jutro dać znać ok ?

Opublikowano

odepnij klemy z aku na 20-30 minut ....... powinno sie skasowac........

Opublikowano

Ja slyszalem o odlaczeniu przewodow od aku i zetkniecie ich na pare sekund. Wtedy to podobno rezystory sie rozladowywuja i sie kasuje. Ale czy to prawda to nie mam pojecia.

Opublikowano
  • Autor

(rezystory się nie rozładowują tylko kondensatory) :razz: Może to pomaga ale nie próbowałem. Pomógł mi kolega Zdeniu - odczytał wartości na swoim sterowniku i spróbbowałem wpisać do siebie - zadziałało i błędu BRAK. Temat uważam za zamknięty - ale uczę się dalej. Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam.