Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] głośnik pod siedzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam swoją A4-kę z systemem nagłośnienia który nie jest tam "zbytnio" rozbudowany :disgust: ( głośniki w przednich drzwiach i... tyle).

Chciałbym mieć dźwięk z tyłu lecz nie bardzo widzi mi się dziurawienie półki. Znalazłem gdzieś na aukcjach takie coś jak subwoofer pod siedzenie.

Wiecie może czy to się sprawdza??

Opublikowano

Było. W skrócie: zapomnij o tym.

Opublikowano

halllo

Mam taki sam problem w aucie (tylko na przodzie głosniki)

Nie proponuje wstawiac pod siedzenia subwofera, mogły sie przemiaszczac podczas jazdy i takie tam

Jesli chcesz zamow na allegro połke tylna z wejsciami na głosniki

Jesli ci niespodoba sie zawsze mozesz wrocic do poprzedniej.

Albo wstaw tube do bagaznika = zobaczymy jak by to wygladało

Opublikowano

tak jak napisał august. Milion powodów przemawiających przeciw czemuś takiemu. Zwłaszcza, że jest to sub aktywny..

Co do wstawiania głośników w tylną półkę czy montowania tuby.. :wallbash: radzę poczytać trochę o CA, żeby później nie pluć sobie w brodę

Opublikowano
  • Autor

To przypuśćmy że chciałbym zamontować w tylnej półce głośniki eliptyczne 6x9 w związku z tym jak myślicie czy zmieszczą one sie w te standardowe otwory pod półką?? i czy jest radio które mam czyli audi gamma (prawdopodobnie by blaupunkt) pociągnie je jakoś?

Opublikowano

standardowe radio ma tylko 2 wyjścia ;( czyli prawy lewy kanał

w mojej a4 widzi ze poprzedni właściciel cos tam przerabiał zeby głosniki weszly[br]Dopisany: 07 Październik 2008, 15:15_________________________________________________ale jest jeszcze opcja dołączenia tyl;nych głośników poprzez po prostu skrecenie przodu z tyłem i po problemie

a radia oryginalne maja swoja moc także powinno pociągnąć :naughty:

Opublikowano

Montaż głośników w tylnej półce to niezbyt trafiony pomysł, to juz lepiej głośniki koaksjalne w tylnych drzwiach, a najlepiej subwoofer w bagażniku. A radio żeby zagrały dodatkowe głośniki musi mieć wzmacniacz chociażby dwu kanałowy. Wtedy końcówka radia zasila dajmy na to przód az wzmacniacz tył.

Opublikowano

Jeśli chcesz wsadzić głośniki w półce bo tak najprościej i najtaniej to ok.. Twoja decyzja.. Coś tam będzie grało, ale żadnego przyjemnego systemu w ten sposób nie zbudujesz.. Tak jak pisze kolega boban, o niebo lepiej byłoby wstawić głośniki w tylnych drzwiach.. ale tu znowu pojawia się pytanie: po co? Czy dźwięk z przodu nie wystarcza? jeśli nie to znaczy, że właśnie na nim powinieneś się skupić.

P.S: Po zakupie mojej audiczki miałem zamontowane głośniki w tylnej półce (16") i z przodu 13". Generalnie całe audio wywaliłem, zamontowałem nowy system i teraz mam tylko z przodu 16" w dobrze wytłumionych drzwiach i nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby wsadzić coś z tyłu. Warto czasem posiedzieć na forach o CA.. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

W tym sęk że ja się na tym nie znam kompletnie:) boję się że coś mogę spartolić bądź źle dobrać odpowiedni sprzęt, np: jak głośniki 16" to jakie i czy do nich potrzebne będą dystanse? Ile trzeba maty kupić i jak ją zamontować? Potrzebny będzie do tego jakiś wzmacniacz i zwrotnice?? i jak to w całość zmontować??:D

Opublikowano

W internecie jest wiele informacji na ten temat, jak dobrze pokopiesz to znajdziesz wszystko. Pytanie jest tylko czy chcesz rzeczywiście pomęczyc się troche i zbudować coś sensownego czy głośniki w tylnej półce wystarczą Ci w zupełności? Jeżeli tak to daj sobie spokój wsadź owale w tylną półkę i po sprawie.

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym coś zbudować bo wreszcie kiedyś trzeba się tego nauczyć:)

Opublikowano

To dawaj i nie odpuszczaj . Ewentualnie podziel robote na etapy, zacznij od przednich drzwi. Potem zobaczysz czy tylne drzwi czy ewentualnie subwoofer w bagażniku - wybór należy do Ciebie. Pokop na necie jest mnóstwo rzeczy na ten temat. Zerknij tez np. na stronke www.extremecaraudio.pl tam w dziale realizacje masz kilka fajnych rozwiązań z pewnością sobie jakoś poradzisz, jakby co pytaj na ile bede mógł pomoc pomoge :good:

Opublikowano
  • Autor

dzięki za rady. Jak coś wyżłobię to oczywiście się pochwale:P