Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozklejanie lamp przednich. Jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc. Mam zamiar pomalować wnętrze lamp przednich na czarno tylko nigdzie nie znalazłem najlepszego sposobu jak bez uszkodzeń dokonać tego rozklejenia. Jedni polecają opalarkę i wydłubywanie tego kleju, znalazłem też filmik z wrzuceniem lampy do piekarnika ale nie chce mi się w to wierzyć. Co wy polecacie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

w b7 lampy ładnie w pierkarniku się rozklejają... za to w b6 trzeba się dość namęczyć (nie robiłem tego ale czytałem wątki kolegów) i tak jak piszą inni opalarka w ręke i powolne rozklejanie lampy i podwarzanie jej jakiś metalowym elementem coś jak duży płaski śrubokręt .. :hi:

Opublikowano

Pewnie już rozkleiłeś. Tu na filmiku gość ma ciekawy sposób na rozklejanie lamp opalarką, tyle że lampy z B7.

https://www.youtube.com/watch?v=W6UvaSYdeDo

Opublikowano

Ja rozklejałem swoje bixy niedawno. Bez uszkodzenia czarnego plastiku nie da rady. Klej w nich jest twardy nawet po podgrzaniu. Prędzej stopisz plastik niż klej.

Jedyny sposób to odginać albo uciąć czarny rant obudowy, wydłubywać klej spod niego i dopiero oddzielić klosz.

Opublikowano

Pewnie już rozkleiłeś. Tu na filmiku gość ma ciekawy sposób na rozklejanie lamp opalarką, tyle że lampy z B7.

https://www.youtube.com/watch?v=W6UvaSYdeDo

w b6 nie jest to takie proste jak w b7 ....... opalarka , nożyki i inne tego typu narzędzia

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/137185-all-b6-malowanie-wnetrz-lamp-w-czarny-mat-oraz-montaz-przetwornic-hid/

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za informacje. Jeszcze sie za to nie wziąłem ale jak zrobię to wstawie foty z efektem końcowym.

• 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 21.02.2017 o 17:59, Norbert Werpachowski napisał:

Witajcie koledzy.mam mega problem z kierunkiem przedniej lampy.Nie łączyły styki w lampie i co chwila na fisie ze żarówka przepalona. .co stukne to dziala i tak w kółko. Chciałem go podważyć i troszkę odgiąć tak by łączyło. ...i pękł ten w srodku lampy. ..[emoji51] jak się tam dostać do środka tego kierunku? Trzeba rozklejać lampe?chodzi mi dokładnie o te gniazdo w lampie? Proszę o szybka odpowiedz. !

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

do jednego kontaktu jest dostęp od strony odbłyśnika w światłach mijania, ale jak chodzi o ten drugi to zostaje tylko rozkleić