Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ADR 1.8, 96r] po wyjmianie panewek nie ma POWERA !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wymienilem panewki na korbowodach boo i tutaj ciekawostka upierdzielila sie śruba mocujaca korpus panewki (czy jakos tak) , remoncik niedrogi na szczescie :) w aucie super cicho ... ale qrde nie ma takiego powera jak przedtem, moze trzeba go podlaczyc do VAGA i ustawic wszystko, w momencie obr okolo 3500 jest malutka przerwa sek i auto dalej gna (jednak jest taka mala przerwa), wydaje mi sie ze jest top zwiazane z regulacja wszystkiego a szczegolnie wtryskow itd ...

Macie moze jakies porady ?

(auto gna jak gnalo ponad 200km/h ale przed remontem jadac okolo 160 mialem jeszcze ze 4 cm luzu na pedale a teraz musze wcisnac do kity zeby zaczal sie bujac .... jeszcze nie wiem jak spalanie czy sie podwyzszylo czy nie ... acha i wymienialem tez przewody wysokiego nap.

Opublikowano

kolego a nie uważasz ze na nowych panewkach to trzeba troszke spokojniej pojezdzic zeby sie ulozyly. a ty piszesz ze od razu jedziesz 200km/h

Opublikowano
  • Autor

qrde juz mam ponad 1000 km zrobione na nowych panewkach, a myslisz ze moga byc zabardzo spasowane ?

(szczerze mechanik nie mowil nic o docieraniu jakims) ale i tak oszczedzalem go przez okolo 700km :)

Opublikowano

a skoro 700 przejechales spokojnie to oki myslalem ze odrazu tak katujesz. co do docierania to tak samo jak wymieniasz klocki w samochodzie musisz przejechac ok 400-500 km zeby sie klocek ulozyl do tarczy

Opublikowano

Ja bym Ci proponował podjechać do ASO Audi.Wezmą VAS'a pojadą na próbę i będą wiedzieć.Brak mocy i takie przerwy(dziury) kiedy przyspieszasz sugerują,że to przepływomierz.

Pozdrawiam.

P.S. sprawdź jeszcze wszystkie wężyki od podciśnień.

Opublikowano
  • Autor

a czy wiadomo ile bedzie kosztowac podlaczenie w audi pod vaga ? jak cops to moge jutro podjechac do krakowa tylko nie wiem ile to bedzie kosztowac ... bo slyszalkem cos o 400 zł

Opublikowano

Pytanko, co cie sklonilo do wymiany panewek? Jakie efekty miales podczas jazdy? Pytam bo moj 1.8 przy jakis 3.5 k obrotow strasznie wyje szukam przyczyn i nic, nie sa to tlumiki, troche podejrzewalem uszczelke pod kolektorem wydechowym ale chyba nic nie przepuszca. A ty wspomniales ze po naprawe jest cicho az milo.

Opublikowano
  • Autor
Pytanko, co cie sklonilo do wymiany panewek? Jakie efekty miales podczas jazdy? Pytam bo moj 1.8 przy jakis 3.5 k obrotow strasznie wyje szukam przyczyn i nic, nie sa to tlumiki, troche podejrzewalem uszczelke pod kolektorem wydechowym ale chyba nic nie przepuszca. A ty wspomniales ze po naprawe jest cicho az milo.

od poczatku jak go nabylem slyszlem cos w pewnej granicy obrotow np 3 tys km dobiegalo cos z silnika po przekroczeniu byla cisza i gdy byly wolniejsze obroty tez nie docieralo nic z silnika, ale po przejechaniu okolo 15000 km, zaczelo dawac sie we znaki niezaleznie od obrotow i w sumie przy ruszaniu bylo najgorzej ... tylko tyle ze u mnie byl ewenement bo urwala sie w koncu sroba od spodu ktora laczy panewke z korbowodem - zmeczenie materialu. Teraz faktycznie jest GIT