Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Budynki socjalne ( kontenery) - można postawić bez zgody sąsiadów ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie krótkie pytanie może jest ktoś obeznany w prawie budowlanym.

Czy Miasto może postawić na działce kontenery socjalne dla bezdomnych bez zgody sąsiadujących z tą działką mieszkańców ???

Opublikowano

Jesli działka jest własnością miasta to zapewne może sobie takie kontenery postawić nie pytając nikogo o zgode.

Opublikowano

Jeśli są zachowane odpowiednie odległości od granicy działki to tak.

Opublikowano
  • Autor

Działka jest własnością Miasta więc przerąbane. Przywiozą kontenery i osiedlą tam jakichś Cyganów.

A nie można jakoś zaprotestować ,że po środku ekskluzywnego osiedla domków jednorodzinnych postawią kontenery socjalne ????

Opublikowano

Protestować Ci zawsze wolno..., żyjemy w wolnym kraju przecież :) Inna sprawa czy z tych protestów coś sensownego wyniknie :gwizdanie:

YATES widze, że nie tylko na naszym forum zadałes to pytanie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

YATES widze, że nie tylko na naszym forum zadałes to pytanie :naughty:

No ale na naszym forum mi ktoś odpowiada, a na forum prawnym cisza :(

Myślałem,że jest jakiś zapis w prawie budowlanym odnośnie budynków socjalnych - czy można je każdemu pod nosem postawić.

Opublikowano

Prawo Budowlane na 100% nie reguluje tego typu problemów. Inna sprawa, że w pierwszym poście troche przesadziłes pisząc o kontenerach, bezdomnych czy cyganach. Budynki socjalne to normalne bloki standardem nie różniace się od normalnych pod kupno.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie chodzi o to, że mają tam być kontenery , a nie murowane budynki socjalne. Wsumie to te kontenery mi tak strasznie nie przeszkadzają tylko ludzie którzy tam mogą zamieszkać, a kto tam będzie mieszkał tego jeszcze nikt nie wie ale obawiam się jakiegoś marginesu.

Chyba nikt z was nie chciałby mieć za sąsiadów Cyganów lub marginesu społecznego ( nie mylić z ludzmi naprawdę biednymi - oni mi nie przeszkadzają).

Nie myślcie, że jestem snobem i mam coś przeciwko ludziom biednym - oni też chcą mieć dach nad głową, a nie zawsze ich na to stać. Obawiam się tylko prawdziwego marginesu - ( bezdomni alkoholicy, niepracujące wielodzietne rodziny romskie).