Opublikowano 29 Maja 201511 l Nie ma żadnych osobnych złącz zasilających. Czyli mają zasilanie typu phantom przez kabel sygnałowy. Kable do anten robiłeś (kabel+wtyczki+montaż) czy kupowałeś gotowe? Kupilem kabel ,wtyczki ,zaciskarke i robilem sam. Poza kufatec'em nie moglem nigdzie znalezc pasujacych w 100% do A5 ,a na kufatec'u sie juz przejechalem i nic nigdy od nich nie kupie.
Opublikowano 29 Maja 201511 l Nie ma żadnych osobnych złącz zasilających. Czyli mają zasilanie typu phantom przez kabel sygnałowy. Kable do anten robiłeś (kabel+wtyczki+montaż) czy kupowałeś gotowe? Kupilem kabel ,wtyczki ,zaciskarke i robilem sam. Poza kufatec'em nie moglem nigdzie znalezc pasujacych w 100% do A5 ,a na kufatec'u sie juz przejechalem i nic nigdy od nich nie kupie. Faktycznie mod wydaje się dość prosty technicznie do ogarnięcia oczywiście minusem jest cena samego tunera. Co Cię tak wkurzyło w kufatec'u?
Opublikowano 30 Maja 201511 l Bralem od nich kilka wiazek i praktycznie nic nie pasowalo ,za krotkie kable ,pomieszane piny we wtyczkach itp.
Opublikowano 27 Lipca 201511 l mam pytanie z inej beczki.mam tuner MPEG-2 i chcialbym ogladac tv. oczywiscie wiąże się to ze zmianą tunera. ale czy poza zmiana tunera będzie koniecznośc wykonania dodatkowych prac
Opublikowano 27 Lipca 201511 l Do przeróbki wtyczka zasilająca i chyba instalacja antenowa jest ciut inna. Jakie masz MMI ?
Opublikowano 28 Lipca 201511 l Do przeróbki wtyczka zasilająca i chyba instalacja antenowa jest ciut inna. Jakie masz MMI ? 2g high
Opublikowano 20 Września 201510 l Z tego co sie mniej wiecej orientuje to tylko jeden TUNER bedzie hulał w A4 4G0919129C cyfrowy Do tego okablowanie i zmiana wzmacniaczy antenowych w 2 tys. powinnismy sie zmiescic. Tuner 4G0919129 występuje w wersjach z indeksem A,B oraz C. Jakie są różnice pomiędzy nimi? Wszystkie wersje można kupić właściwie w tej samej cenie.
Opublikowano 24 Września 201510 l Z tego co sie mniej wiecej orientuje to tylko jeden TUNER bedzie hulał w A4 4G0919129C cyfrowy Do tego okablowanie i zmiana wzmacniaczy antenowych w 2 tys. powinnismy sie zmiescic. Tuner 4G0919129 występuje w wersjach z indeksem A,B oraz C. Jakie są różnice pomiędzy nimi? Wszystkie wersje można kupić właściwie w tej samej cenie. Szukaj tylko i wylacznie z koncowka "C".
Opublikowano 24 Września 201510 l Z tego co sie mniej wiecej orientuje to tylko jeden TUNER bedzie hulał w A4 4G0919129C cyfrowy Do tego okablowanie i zmiana wzmacniaczy antenowych w 2 tys. powinnismy sie zmiescic. Tuner 4G0919129 występuje w wersjach z indeksem A,B oraz C. Jakie są różnice pomiędzy nimi? Wszystkie wersje można kupić właściwie w tej samej cenie. Szukaj tylko i wylacznie z koncowka "C". Dzięki właśnie się rozglądam. A czy po wakacjach są już jakieś doświadczenia z pracy tego tunera w kraju nad Wisłą.
Opublikowano 25 Września 201510 l Musi byc mocny sygnal. Wtedy nawet przy 160km/h na autostradzie dziala bez problemu ,a jak nie ma sygnaly to kicha.
Opublikowano 11 Września 20169 l Huston we've got a problem! ...ale do początku. Zakupione wzmaczniacze: 8K9035225G (prawy) 8K9035225E (lewy?)(nie zrobiłem mu zdjęcia ale wygląda tak jak na tej photoshopce) Tuner(Jedyny słuszny polecany na forum który obsługuje MPEG4: TUNER od A4 (oryginalny) bez MPEG4 Pierwszy problem to to, że polecany tuner cyfrowy (z końcówką C) jest inny niż ten montowany w seryjnie w A4 i wiązka którą zakupiłem w KUFATEC jest pod kostkę 20 pinową, a nie 12 jak w tym wzmacniaczu. Druga sprawa to to, że tuner polecany ma jeden podwójny wtyk antenowy (zielony) i dwa pojedyncze (zielony i brązowy), a oryginalny od A4 ma 2 podwójne wtyki antenowe (zielony i brązowy) oraz jeden pojedynczy (zielony). O ile schematy mnie nie mylą to z podłączeniem się do kostki (12pin) problemów nie ma, bo 3 kable, które muszę podpiąć to: Zasilanie, masa i sygnał i zajmują one pierwsze 3 piny (I to chyba nawet w tej kolejności) Światłowody podpinam tak: MMI(out) ->(in)TUNER_TV(out) -> (in)TUNER_Radiowy(out)->(in)MMI I tu zaczynają się problemy. 8K9035225E (lewy?) tak na prawdę mieści się w klapie i ma oznaczenie R24. i to właśnie tego podmieniłem (dotychczas miałem 8K9035225A z jednopinową wtyczką antenową) Lewy (R112) wygląda zupełnie inaczej i z tego co widzę nie ma w ogóle wyprowadzenia TV. Prawy natomiast wygląda tak: i ma oznaczenie R1131. PYTANIE. Czy mam wszystkie tunery dobre? Czy lewy także muszę wymienić (i na jaki). 2. PYTANIE. Jak przylutować kabelki z R113 do tylnej szyby, bo mi się to nie udawało (cyna nie łapie) 3. PYTANIE. Do którego obwodu wlutować R113. tego, który jest przy słupku C czy D4. PYTANIE. Jak podłączyć wzmacniacze do tunera skoro mamy różne kostki antenowe? (Podpowiedź) Z tego co wiem ze schematów z A6 4G i A4 B8 wynika: Pojedyncza zielona wtyczka zawsze w obu tunerach do MMIPrzy podpięciu MMI nawet nie wstaje. A jak wstaje to się wyłącza po 2 sek. Jakieś sugestie? Edytowane 23 Kwietnia 20179 l przez matriw
Opublikowano 12 Września 20169 l Nie wiem od czego zacząc ....ale na pewno złe wzmaki kupiłes zmieniasz je tylko w słupkach CPo prawej stronie czeka cie lutowanie kodowanie w 19 gateway zrobiłes ? jakis scan ?
Opublikowano 12 Września 20169 l Złe? W takim razie z lewej musi to być coś takiego: Grzegorz orientujesz się jaki dokładnie powinien być z lewej? Prawy co kupiłem jest ok? Kodowanie w Gateway to tylko zaznaczyłem 57 TV Tuner....zero reakcji. Edytowane 23 Kwietnia 20179 l przez matriw
Opublikowano 12 Września 20169 l wzmaki musza byc poliftowe do tego TuneraPewnie C i Jdaj scan lub fotke z Lista instlacyjna 19 Gateway
Opublikowano 12 Września 20169 l UPDATE:Wszystko działa...pin we wtyczce nie stykał Dla potomnych (których czeka lutowanie): Przewody na szybie od góry to: Czarny, żółty, czerwony i taka sama kolejność licząc od wypustki na wtyczce. (W razie czegoś mam namiar na gościa w Warszawie, który robi to bez wyjmowania szyby).Przewody we wtyczce 12PIN: 1. Zasilanie / 2. Masa / 3. SygnałOdpowiem też na swoje pytania:3. PYTANIE. Do którego obwodu wlutować R113. tego, który jest przy słupku C czy DTego przy słupku C, bo i wzmacniacz ma tam być4. PYTANIE. Jak podłączyć wzmacniacze do tunera skoro mamy różne kostki antenowe? W zielonej kostce podwójnej: Lewy wzmacniacz R113 - pin 1, Prawy wzmacniacz R112 - pin 2. Pojedyncza zielona idzie do MMI. Brązową olewamy. [Edited: Jednak nie olewamy ]Na samym wzmacniaczu J, TV prawie nie odbiera. Zobaczymy jak bezie jak przyjdzie też C. Edytowane 23 Września 20169 l przez matriw
Opublikowano 20 Września 20169 l Co do brązowego złącza w tunerze to nie należy go olewać, a wręcz przeciwnie trzeba go podłączyć do wzmacniacza z końcówką E czyli R24 w klapie. Wzmacniacz ma podwójną wtyczkę. Jeden kabel idzie do tunera radiowego, a drugi do tunera TV. Jak dołożysz jeszcze wzm. C to będzie hulać, co trzy wzmacniacze to nie jeden.
Opublikowano 20 Września 20169 l Ktoś to może potwierdzić? Bo wg mnie to R24 (choć wcześniej pisałem inaczej) jest chyba trochę inny - wiekszy i ma więcej wtyczek ___________________________________________________________________ Sam sobie potwierdzę Faktycznie, możesz mieć rację. Dla wyposażenia PR-QU1, PR-QV1/5/7/9 (czyli czegokolwiek co ma coś wspólnego z TV) po 2009 roku występują 3 tunery związane z TV (C, J i E) Schemat podłączenia wtyczki do *E to: 1 pin do Radia, 2 pin do TV Edytowane 3 Września 20178 l przez matriw Doświadczenie
Opublikowano 21 Listopada 20169 l Jakie numery katalogowe wzmacniaczy antenowych do sedana na lewą i prawą stronę pod tuner TV 4G0919129C. Czy ktoś wie, bo ja nie ?
Opublikowano 28 Listopada 20169 l Jakie numery katalogowe wzmacniaczy antenowych do sedana na lewą i prawą stronę pod tuner TV 4G0919129C. Czy ktoś wie, bo ja nie ? 2010 rok to 8K5 035 223 B lub L lewa strona 8K5 035 223 H prawa strona
Opublikowano 28 Listopada 20169 l Zamontowałem na lewej 8T0035225A a na prawej 8k5035225P. Edytowane 30 Listopada 20169 l przez alan1900