Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Pali się przetwornica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opiszę od samego początku...

Kupiłem nowe żarniki 6000K... zamieniłem, wszsytko ładnie świeciło, tylko szkoda, że około tygodnia, po czym jeden z żarników zgasł. Myślałem, że to żarnik, ale jak się okazało winna była przetwornica :( Kupiłem nową przetwornicę, zamieniłem, podłączyłem, świeci. Poskręcałem wszystko, sprawdzam dla pewności jeszcze raz i ciemność... Kupiłem kolejną przetwornicę, podłączyłem lampę z akumulatora w garażu pięknie wszystko świeci, w samochodzie też świeciła około godzinę. Poskręcałem ponownie, i kolejne zaskoczenie - nie świeci :( wszsytkie parametry, napięcia w obu lampach są takie same.... szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak. W każdym przypadku po zgaśnięciu żarnika na wyjściu z przetworniy nie ma już żadnego sygnału :( proszę o poradę i wskazówki...

Opublikowano

Lipne przetwornice.Na allegro pojawiło się dużo zestawów Hidów po naprawie.

Sprawdź jeszcze tak podmień z prawej na lewą i wtedy będziesz wiedział na sto procent.

Ktoś już opisywał że miał taki przypadek .I okazało się że miał zaśniedziałe styki :) [br]Dopisany: 05 Październik 2008, 10:35_________________________________________________ :szukaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_xenon-t46839.0.html

Opublikowano
  • Autor

Lipne przetwornice.Na allegro pojawiło się dużo zestawów Hidów po naprawie.

Sprawdź jeszcze tak podmień z prawej na lewą i wtedy będziesz wiedział na sto procent.

Ktoś już opisywał że miał taki przypadek .I okazało się że miał zaśniedziałe styki :) [br]Dopisany: 05 Październik 2008, 10:35_________________________________________________ :szukaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_xenon-t46839.0.html

jednak ja kupowałem przetwornice VALEO oryginalne, więc szczerze mówiąc wątpie w "lipność" tych przetwornic :(

styki są na 100% OK.

po podłączeniu przetwornicy bezpośrednio pod 12V z aku nie ma żadnego sygnału :( przed założeniem jej do samochodu było....

Opublikowano

A po ile kupowałeś nowe czy używane.Valeo są to z jednych z najgorszych przetwornic jakie znam z mojej praktyki.

Może miałeś pecha.Zmień tak jak napisałem lewą na prawą.A jakie masz żarniki ? oryginały ?

Opublikowano
  • Autor

A po ile kupowałeś nowe czy używane.Valeo są to z jednych z najgorszych przetwornic jakie znam z mojej praktyki.

Może miałeś pecha.Zmień tak jak napisałem lewą na prawą.A jakie masz żarniki ? oryginały ?

żąrniki kupowałem w USA, bo chciałem mieć barwę 6000K. Przetwornice kupiłem używane.

A podmianki lewa-prawa nie chcę robić, gdyż boję się, że audiczka zostanie całkowicie ślepa :D

Opublikowano

I dokładnie wina używanych przetwornic.One są po prostu wadliwe ,a są w dodatku firmy które je próbują naprawiać.Starcza na kilka miesięcy.Ja stawiam na przetwornicę.Mogę sprawdzić ile nowa kosztuje ok 300 zł :mysli:

Może ktoś ma inny pomysł :gwizdanie:

Opublikowano

żąrniki kupowałem w USA, bo chciałem mieć barwę 6000K. Przetwornice kupiłem używane.

A podmianki lewa-prawa nie chcę robić, gdyż boję się, że audiczka zostanie całkowicie ślepa :D

podmien i sie przekonasz, przynajmniej bedziesz mial pewnosc a tak to loteria

Opublikowano

Nie rozumiem jak można dać 300zł za jedną przetwornicę skoro można kupić sobie HID-y na allegro za grosze.

Za 160zł będziesz miał dwa żarniki 6000K i dwie przetwornice. Ja mam już rok i świecą idealnie.

Opublikowano
  • Autor

Nie rozumiem jak można dać 300zł za jedną przetwornicę skoro można kupić sobie HID-y na allegro za grosze.

Za 160zł będziesz miał dwa żarniki 6000K i dwie przetwornice. Ja mam już rok i świecą idealnie.

problem w tym, że mam żarnik D1S, i chyba nie ma HIDów z takim mocowaniem żarnika :(

Opublikowano

No sorry faktycznie do D1S nie ma HID-ów.

Opublikowano

Normalnie jak masz oryginalne bi lub xenon nie założysz hidów.TAK jak kolega napisał ma żarówki D1S :)

Proste :)[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 12:13_________________________________________________300 zł za nową to i tak okazja bo chodzą po ok 500 -600 zł :evil:

Opublikowano

do D1S nie ma hid-ów, ale ja na przykład u siebie po przemyśleniu, nie będę zakładał D1S i ori przetwornic, tylko kupię u siebie w sklepie zestaw D2S za 280 zł. Na pewno nie zdecydowałbym się na taki krok, gdyby nie dawali roku gwarancji. Pozostaje tylko zmienić kabelki do żarnika (są w zestawie) i jakoś ładnie zamocować przetwornicę w fabrycznym miejscu. Btw - Skoro masz ori ksenony, to kup przetwornicę za 50 zł z roczną gwarancją, do tego kabel i żarnik (albo wywal zapłonnik ze swojego). Fakt - jest rezanie, ale koszty znacznie mniejsze

Opublikowano

I troszkę pracy aby zamontować żarówkę aby miała ogniskową :)

Opublikowano

D2S to D1S bez zapłonnika - cokół żarówki i parametry są te same;) No mam nadzieję, że się nie mylę...

Opublikowano

D2S to D1S bez zapłonnika - cokół żarówki i parametry są te same;) No mam nadzieję, że się nie mylę...

Tak :)