Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

szyberdach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam dziwny przypadek w swoim samochodzie.Dzisiaj rano chcąc z korzystać z auta zuważyłem uchylony szyber(orginalny sterowany elektrycznie z modułu wewnetrznego oświetlenia)i jakiekolwiek próby jego zamknięcia kończyły sie fiaskiem tj.ustawienie pokrętła na pozycję 0 skutkowało jego pracą w tył i przód(jakby pozycja 1 i 0).Stanęło na domknięciu szyberdachu kluczykiem i wyjęciu odpowiedzialnego za to bezpiecznikiem.Podpięty vag nic nie stwierdził prócz braku zasilania które sam odłączyłem na krótką chwile.Szyber nie był używany w tym okresie i nie jest skoszony na prowadnicy.Czy to oznaka padniętego modułu komfortu?

Opublikowano

Kolego sprobujwymontowac lampke glowna i wykrecic pokretlo od szybra.

Musisz dobrac sie do potencjometru wewnatrz i wyczyscic styki.

Po tym zabiegu bedziesz mial spokój.

Opublikowano
  • Autor

Ok,sprubóje to wykonać to w najbliższym czasie.Dzięki za pomoc kolego.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mógłbyś powiedzieć czy ci to pomogło ???

Mój szyber dach chodzi jak chce :/ sam się zamyka lub sam się odsuwa/zasuwa o_O

Opublikowano

Mógłbyś powiedzieć czy ci to pomogło ???

Mój szyber dach chodzi jak chce :/ sam się zamyka lub sam się odsuwa/zasuwa o_O

To samo co kolega wyżej. Trzeba wyczyści styki w pokretle od zamykania i otwierani szyberdachu jak nie pomoże to wymienić pokrętło do strowania szyberdachem

Opublikowano
  • Autor

W moim przypadku pomógł sam sprej do czyszczenia styków.Wszystko działa jak należy od tamtej pory :banan:

Opublikowano

Kupiłem lampkę podsufitkę z ambient i z niej przełożyłem pokrętło.

Na chwilę obecną problem znikł i mam nadzieje, że tak zostanie.

Miałem obawy, że będę musiał moduł wymienić lub ... gorzej ;)

Opublikowano
  • Autor

Drobna naprawa a duża radość z posiadania sprawnego szybra latem :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tez mam taki problem z szyberdachem. jak wyciagnac pokretlo zeby nic nie popsuc?

Opublikowano
  • Autor

Zaczynacz małym płaskim śrubokrętem podwarzając zatrzaski klosza oświetlenia wewnętrznego od strony szybra,następnie śrubokręt krzyżakowy z namagnesowaną końcówką i wykręcasz dwa wkręty znajdujące się pod małymi żarówkami i wyjmujesz cały modół.Później to już tylko chyba jakiś mały troks, wypięcie wiązki i pokretło zostaje w rękach.

• 1 rok później...
Opublikowano

Chodzi wam o czyszczenie tej płytki znajdujacej się w środku? Czy zdejmujemy płytkę(przeczyściłem), kawałek blaszki(podgięte) i rozczepiamy pokrętło? Bo szczerze to nie chciałem się do tego aż tak dobierać ponieważ bałem się, że coś pęknie. Czy wykonałem to prawidłowo czy znów rozkręcić i jazda z rozczepianiem pokrętła? :)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Chodzi głównie o potencjometr w pokrętle.

Opublikowano

Ale on jest na wcisk czy jak? Pytam ponieważ nie chcę połamać.

Opublikowano
  • Autor

Ja go chyba nie wyjmowalem

Opublikowano

Czyli tak jak ja. Bede musial i tak wyjac jeszcze raz. Nie dziala mi uchylanie... Albo zle cos zlozylem albo rozwalilem :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Ktos posiada schemat elektryczny szyberdachu?? Przekladam anglika i wiazka z dawcy europejskiego byla bez szyberdachu. Prosze o pomoc

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam ja tez mam u siebie problem z szyberdachem podnosi sie jak jest zamkniety nastepnie zeby sie zamknol po podniesieniu idzie do pewnego momentu i sie zatrzymuje jak przekrece pokretlo w poz 1 to robi to samo w sumie

dzis w koncu otworzylem go calkiem mechanicznie i przesuwal sie z oporem do pelnego otwarcia przesmarowalem prowadnice wd 40 i wciaz nic jak mu cos odbije to wtedy porusza sie po prowadnicach jak przekrece wtedy na poz 0 to zamyka sie do pewnego momentu i staje 

Teraz pytania czy ten szyberdach sie jakos kalibruje? czy wystarczy wymienic pokretlo wlasnie idzie do mnie lampka z diodami ambient razem z pokretlem sterowania szyberdachem i na zdjeciu te pokretlo jest inne inna ma obudowe u mnie jest taka biala obudowa na zatrzaski a w tamtej jest na srobki ma ktos moze jakis pomysl? ew wie co dokladnie robic zeby go calkiem otworzyc zamknac podniesc i opuscic i jak te pokretlo ustawic do jakiej pozycji jak bedzie zamkniety na jakiej pozycji ma byc ustawione 

Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi jest bardzo goraco a sprawny szyberdach by sie przydal:(