Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

a4 b5 2.8 quattro czy warto kupić z 320 tyś przebiegu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Mam pytanie , mianowicie za miesiąc zaczynam robić prawko . Dogadałem się z tatą ze sprzeda mi naszą rodzinna audiczkę a4 b5 w silniku 2.8 174 hp z quattro . Samochód ma zamontowany gaz . Wszystko narazie jest ok i nic się nie zapowiada żeby było do zrobienia . Silnik ładnie pracuje nie wydaje żadnych niepokojących dźwięków itd moc też ok myślę żę nic nie ubyło olej też nie pije za dużo tyle co ma (standardowo) ;P ale przejdźmy do sedna mojego pytania :) Dogadałem się z tatą że sprzeda mi ją za ok. 5500 zł . Osobiście do samochodu nie mam żadnych zastrzeżeń oprócz przebiegu bo ma nabite 320 tyś na 100% bez cofania,bo jest długo w rodzinie , gdyby nie ten przebieg nawet bym się niezastanawiał :) Koledzy mówią żębym sobie odpuścił benzynę z takim przebiegiem ale auto jeździ jak nowe .Co myślicie na ten temat ?

P,s Samochód jeździ na gazie 5 lat

Opublikowano

A myślisz że inne z tego roczniak mają mniej ? Według mnie normalny przebieg i nie ma się czym martwic . Zwłaszcza że znasz przeszłość auta .

Opublikowano
  • Autor

A myślisz że inne z tego roczniak mają mniej ? Według mnie normalny przebieg i nie ma się czym martwic . Zwłaszcza że znasz przeszłość auta .

Tak własnie też myślę bo samochód jest dobry ale kumple mi odradzają a z drugiej strony nie wiem czy to dużo jak na taki rocznik i boję sie że kupie i zacznie się sypać wszystko ;/ Jak myślisz ?

Edytowane przez dawid12112

Opublikowano

Jak dbasz tak masz. Nie dbasz nie masz :wink:

Opublikowano

Tak własnie też myślę bo samochó jest dobry ale kumple mi odradzają a zdrugiej strony niewiem czy to dużo jak na taki rocznik i boję sie żę kupie i zacznie się sypać wszystko ;/ Jak myślisz ?

320tyś to nawet podejrzanie mało na 20 letni samochód, koledzy sugerują się pewnie przebiegiem z allegro gdzie każda bmw 20-30 letnia ma poniżej 200tys... chociaż ostatnio jest trend na ciut powyżej 200 żeby nie było wątpliwości, ale takie auta kupują właśnie nastolatkowie a później nie mają za co wyciągnąć złomu z pokrzyw. Od ilu lat macie to auto? za 5000 chodzą raczej złomy z koniecznością remontu generalnego, fakt rocznik stary ale jeżeli chodzi kupe lat u jednego wł to raczej warto pomyśleć, zależy też czy było bite, czy sypie się blacha itp

Edytowane przez impulse1

Opublikowano

kumple widać wyznają zasadę że jak kupować to tylko z przebiegiem 200tys... :facepalm: nic tylko brać, tym bardziej że samochód pewny od ojca

Opublikowano
  • Autor

Tak własnie też myślę bo samochó jest dobry ale kumple mi odradzają a zdrugiej strony niewiem czy to dużo jak na taki rocznik i boję sie żę kupie i zacznie się sypać wszystko ;/ Jak myślisz ?

320tyś to nawet podejrzanie mało na 20 letni samochód, koledzy sugerują się pewnie przebiegiem z allegro gdzie każda bmw 20-30 letnia ma poniżej 200tys... chociaż ostatnio jest trend na ciut powyżej 200 żeby nie było wątpliwości, ale takie auta kupują właśnie nastolatkowie a później nie mają za co wyciągnąć złomu z pokrzyw. Od ilu lat macie to auto? za 5000 chodzą raczej złomy z koniecznością remontu generalnego, fakt rocznik stary ale jeżeli chodzi kupe lat u jednego wł to raczej warto pomyśleć, zależy też czy było bite, czy sypie się blacha itp

samochó kupuję po takiej cenie bo bo sprzedaję mi go tata i chcę za niego po prostu tylko 5 tyś może 5500 :) Także ceną sie nie sugeruj :)

Edytowane przez dawid12112

Opublikowano

Przecież to normalny przebieg jest. Nawet minimalny dla tego rocznika. Jak auto pewne to bierz. Mocny motor jak na pierwsze auto.

Opublikowano
  • Autor

Przecież to normalny przebieg jest. Nawet minimalny dla tego rocznika. Jak auto pewne to bierz. Mocny motor jak na pierwsze auto.

No trochę mocny ;P

Opublikowano

Słuchaj 320 tyś to nawet nie połowa żywotu tego silnika to ludzie myślą że 300 tyś to już kaput faktycznie cofane liczniki z 300tyś to już koniec ale realnie mają 600 tyś a twoja to jak najbardziej warta polecenia mogę dać palca uciąć że Ci twoi kumple wszyscy jeżdzą sprzętami z 300+ przebiegiem tylko nie zdają sobie z tego sprawy i wten sposób komisy zarabiają pieniążki;p

Opublikowano

ja mam nalatane 386tys km silnik z passata 2000r auto kupione z salonu w polsce (kupilem calego zozbitka).silnik wlasnie rozbieralem niedawno to tak wal korbowy nie ma sladow zuzycia,panewki niewielki stopien zuzycia,gladzie cylindrow nieznacznie zuzyte.W glowicach troche zawory lataly w prowadnicach-passek byl na LPG (zalozony przy ok 173 tys km)moze dlatego glowice szybciej sie zuzyły.luzy na zamkach pierscieni zaleznie od cylindra 0,45-0,65mm na jednym cylindrze 1,0mm po wymianie na nowe nominalne 0,30 0,35mm.Ogolnie uwazam ze polatasz jeszcze sporo jak auto bylo w pore serwisowane zmiany płynów ,filtrów.itp.Sprawdz jaka ma kompresje na dana chwile.

Edytowane przez franekd4