Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzęsie budą i strasznie dymi przy odpalaniu,prośba o sprawdzenie logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i jak w temacie proszę o sprawdzenie logów i jakieś nakierowanie mnie co z tym robić bo sąsiedzi mnie znienawidzą za ten smród i dym :)

000 - http://vaglog.pl/log_199267.html

003 - http://vaglog.pl/log_199268.html

004 - http://vaglog.pl/log_199269.html

005 - http://vaglog.pl/log_199270.html

013 - http://vaglog.pl/log_199271.html

014 - http://vaglog.pl/log_199272.html

Edytowane przez error1

Opublikowano

Jak dla mnie dziura w dolocie,korekcje na wtryskarki masakryczne. Efekt auto max do 80km/h i czarna chmura.

Do sprawdzenia wszystkie rury od kolektorów po IC-Y. W moim przypadku przewód zsunoł się przy klapie gaszącej.Miłego szukania☺

Pozdrawiam Krzysiek

Ja już to naprawić to zrób znowu logi☺

Opublikowano
  • Autor

Sorry, ale troszkę mnie nie było

Krzysiek, auto dymi tylko przy odpaleniu po nocy lub gdy dłużej postoi. W trakcie jazdy po wciśnięciu pedału gazu ma taką jakby dziurę i zamula ale wystarczy że puszczę i ponownie wcisnę pedał gazu to idzie jak szalone i nie max 80 km na godz. tylko spokojnie 180-200 bez żadnego problemu, dodam jeszcze że żadnego dymienia podczas jazdy nie ma. Odnośnie tych korekcji wtryskiwaczy to chodzi tobie o 3,4,6 TAK? możne napisz co byś polecił zrobić no i czy to na pewno jest wina wtryskiwaczy a może to POMPA :( ??

Edytowane przez error1

Opublikowano

Krzysiek, auto dymi tylko przy odpaleniu po nocy lub gdy dłużej postoi. W trakcie jazdy po wciśnięciu pedału gazu ma taką jakby dziurę i zamula ale wystarczy że puszczę i ponownie wcisnę pedał gazu to idzie jak szalone i nie max 80 km na godz. tylko spokojnie 180-200 bez żadnego problemu, dodam jeszcze że żadnego dymienia podczas jazdy nie ma. Odnośnie tych korekcji wtryskiwaczy to chodzi tobie o 3,4,6 TAK? możne napisz co byś polecił zrobić no i czy to na pewno jest wina wtryskiwaczy a może to POMPA :( ??

Wrzuć loga 001 i powiemy więcej o pompie.

Jeszcze jakbyś przestawił kąt wtrysku w okolice 0 to już by było idealnie .

Wrzuć loga 001 i powiemy więcej o pompie.

Jeszcze jakbyś przestawił kąt wtrysku w okolice 0 to już by było idealnie .

A tak na marginesie, jak logujesz auto to nagrzej do temp min. 85 stopni. U Ciebie nie dogrzane auto.

Edytowane przez slawinio

Opublikowano

Jak dla mnie masz dziurę w dolocie albo wtryski do regeneracji.Obstawiam to pierwsze poszukaj pod maską dziury w węźach,wszystkich od dolot i od podciśnienia,schemat masz na forum i z lekarską dokładnością bo ja od przodu miałem ok a od silnika gumowy przewód przetarty(pęknięty) wykluczysz jeden z możliwych powodów awarii za cenę Twojego czasu nie portfela☺u mnie po wymianie n75 było lepiej (bo nowy lepiej sobie radził)ale w końcu i tak awaria b9 przód mi spadł z klapy gaszącej i max 80km/h I jeden wielki dym za mną

I miałem takie same korekcje na wtryskach

Jaki kolor dymu przy odpaleniu i jakie miał błędy lub jakie ma błędy na silniku?

Opublikowano
  • Autor

Witam, i wrzucam loga

001 http://vaglog.pl/log_195071.html

004 http://vaglog.pl/log_199269.html

co do nagrzania auta przy logowaniu, to na wskaźniku w zegarach strzałeczka jest idealnie w pionie na 90* a w logach faktycznie pokazuje mniej :( dodam że termostat jest nowy ma nie cały miesiąc )

a jak chodzi o kolor dymu to trudno powiedzieć czy to szary czy niebieski ale na pewno śmierdzi nie przepaloną ropą i mocno gryzie.

Opublikowano

Mój z rana też jest kopciuszek na szaro,jest to para po zimnej lub wilgotnej nocy.

Termostat przydało by się wymienić bo róźnica pomiędzy zegarem a odczytem powinna być maxx 7 stopni .

Trzęsie budą cały czas czy tylko z rana?może to być obiaw dwumasy lub poduszki silnika poczytaj trochę na te tematy

żadnych błędów?

Opublikowano
  • Autor

Krzysiek , termostat jest nowy :) a budą trzęsie bo jak odpali to chodzi tak jakby chodził na 3 gary :( po około 20/30 sekundach zaczyna się stabilizować i chodzi normalnie tylko kopci na szaro i śmierdzi nie przepaloną ropa.A może to wina tego czujnika koło pompy co mierzy 2 temperatury?

Opublikowano

To jest bardziej wina nie dogrzanej świecy lub jej uszkodzenia i nie pali na wszystkie gary,sprawdź świece żarowe :wink:

Edytowane przez KrzysiekA4

Opublikowano
  • Autor

Świece są nowe :wink: ale mogą być przewody walnięte, wiesz jak je sprawdzić domowym sposobem?

Opublikowano

Żarówka,kabelki.lub miernikiem czy daje prąd na fajki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na zimnym silniku(z rana) logujesz grupę 007 w silniku i w instruments grupę 003 i sprawdź czy wartości się pokrywają.

Dodatkowo podniósł bym obroty do przynajmniej 744.

A wtryski przydało by się wziąć na stół w celu sprawdzenia bo korekcje do d*py.

Edytowane przez Audia4b6v6

Opublikowano

a ja uwazam że kąt wtrysku jest zupełnie źle ustawiony,.

podczas pracy w pomiarach nie może sie wysterować, jest na 100 procent, w bs jest na 1.6 ale nie z tej strony,.

temperatura rzeczywiscie za niska, ale i czas wtrysku pompy za długi,.

tak jakby cos nie łączyło przy wtrysku sterującym, ba raz jest pomiar a raz go niema, ale błedów brak,.

Opublikowano

Kąt wtrysku przy tym przykładzie to jedynie kosmetyka na pewno nie zniweluje drgawek i dymu.

Moim skromnym zdaniem jeżeli czujniki OK to wtryskiwacze bądź hydraulika ale to tylko moje zdanie.

U mnie sprawdzenie wtryskiwaczy kosztuje 50zł więc chyba nie dużo jedynie robota i uszczelki:/

Ps. podnosząc obroty pewnie zniwelujesz drgawki ale i tak pewnie jest coś z wtryskami.

Edytowane przez Audia4b6v6

Opublikowano

Ja obstawiam wałki .... :kwasny:

Opublikowano

Ja obstawiam wałki .... :kwasny:

Wątpie, chyba że ma sporo nalatane...

Edytowane przez HeresR32

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeżeli jeszcze nie zrobiłes auta to na 100% pada ci już sterownik na pompie wtryskowej koszt regeneracji 300 zl + do tego demontaż i montaż oraz ustawienie kątu wtrysku trzeba doliczyc i sprawdz czy masz dobrze rozrzad ustawiony u siebie mialem to samo az auto nagle zgasło i nie chciało odpalić oznaczenie silnika BDG znajdź kogoś kto zna sie na tych silnikach to ci to zrobi:)

aha jeżeli po regeneracji sterownika auto bedzie długo krecić ale juz nie będzie telepać to i rozrzad do przestawienia i korekcja kąta wtrysku:D

Edytowane przez lasy22

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

a jak powinny wyglądać prawidłowe logi 004 kąta wtrysku??? tak jak u mnie ATDC 2.4 BTDC 0.0 czy może ma to być z minusem bo już nie wiem :(

Wiem na pewno że jak zmienia się kąt wtrysku to na pewno zmieniają się wartości w korekcjach wtryskiwaczy.

Edytowane przez error1