Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[S4 ] Blokowanie się pedału hamulca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Mam S4 przedliftowe bez ESP, sterownik w aucie jest natomiast z wersji poliftowej co miała ESP.

ABS działa normalnie nic się nie dzieje, poza którąś koronką która jest do wymiany bo poniżej 20km/h podskakuje pedał ( typowo dla systemu abs ) i po dłuższej jeździe powyżej 230 zapala się kontrolka abs. Ale nie w tym rzecz.

Otóż , wchodząc w jakieś rondo , łuk , chce się pobawić, i dociskam gaz i lecę bokiem ile chce, potem prostuje auto, a pedał hamulca jest zablokowany u samej góry ( nie to nie problem z serwem, pedał jest jak zespawany jakby go ABS blokował ) i nie mam hamulca...przejadę trochę prosto bez gubienia trakcji i hamulec jest. Blokuje się tylko bezpośrednio po przeleceniu bokiem z gubieniem trakcji ( oczywiście ) jakiegoś łuku. Błędów nie wywala... ale jest to dość irytujące a nawet niebezpieczne.

Zastanawiam się czy przypadkiem nie jest tak , że sterownik sczytuje prędkości poszczególnych kół, widzi problemy z trakcją, różnice toczeń i wysyła sygnał do pompy abs, ale ona nie jest od modelu z esp, i coś nie tak zamyka/otwiera i w konsekwencji blokuje pedał hamulca...ale to tylko taka moja cicha teoria...Czy ktoś miał coś podobnego?

Opublikowano

Jak masz twardy pedał to po naciśnięciu pulsuje czy nie ?

Opublikowano

podlacz vaga i zobacz ktory czujnik abs wywala. pewnie sie wysuna. mialem tak ostatnio ze po driftach na recznym zapalal sie abs albo jak lecialem wiecej niz 200km/h na autobanie. u mnie byl to prawy tylni czujnik popukalem przez drwienko zeby mocniej wszedl i juz jest spokoj. A jak nie to wymien koronke jesli twierdzisz ze z tylu bo tylko tam sa i klopot moze ustapi

Opublikowano
  • Autor

pedał nie że twardy...zablokowany.