kuszner Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Witam, Dzisiaj mój samochodzik przeszedł wymianę jednego z pomopwtryskiwaczy (MEGACAR WAWA SUPER!!!!) i w trakcie wymiany panowie stwierdzili, że mam bardzo zjechany wałek rozrządu. Po wycenie wg cen częsci z ASO wraz ze "szklankami" całość opiewała na okrągłą sumkę 2400 PLN za same części!! Po sprawdzeniu alternatyw cena ta została zredukowana do 1200 PLN - części używane ale w dobrym stanie. Pytanie - czy wymiana wałka rozrządu jest konieczna? I jeżeli tak to czy inwestować w częsci nowe (czy oryginalne), czy pokusić się o używane? Pozdrawiam, Rafał
spanky Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 najlepiej nowe i oryginalne .. a co do sameo walka .. na jakim oleju jezdzisz ?
wojtekce Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Jeżeli wałek jest wytarty to wiadomo że wymiana jest konieczna. Natomiast jeżeli chodzi o używane części to ja bym osobiście sprawdził ile kosztują nowe zamienniki
kuszner Opublikowano 7 Października 2008 Autor Opublikowano 7 Października 2008 Castrol EDGE. Problem może polegać na tym że kupując autko rok temu miało nabite 180.000 i tutaj nie jestem w stanie powiedzieć jak poprzedni właściciel się z nim obchodził. Ja oczywiście po zakupie od razu zrobiłem rozrząd/wymiana oleju itp. W takim zestawieniu przejechałem około 15.000 ...[br]Dopisany: 07 Październik 2008, 19:45_________________________________________________ Jeżeli wałek jest wytarty to wiadomo że wymiana jest konieczna. Natomiast jeżeli chodzi o używane części to ja bym osobiście sprawdził ile kosztują nowe zamienniki Z tego co mi powiedzieli panowie w warsztacie nie ma możliwości zakupienia zamiennika do tego modelu...
wojtekce Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Sprawdz sobie sam polegać nie można zawsze na warsztatach [br]Dopisany: 07 Październik 2008, 19:51_________________________________________________tu jest wałek http://www.moto.allegro.pl/item444394164_walek_rozrzadu_audi_vw_seat_skoda_1_9_tdi_pompo.html
adamooo Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 jak wałek jest taki sam jak awx to mam na sprzedaż..
Rekomendowane odpowiedzi