Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Kontrolka braku płynu spryskiwaczy na FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem po zmianie pompki spryskiwacza na taką z kontrolą poziomu płynu i aktywowaniu kontrolki braku płynu na FIS-ie bez względu na to czy jest płyn czy go brak kontrolka pali się ciągle. Jeżeli ktoś miał podobny przypadek lub wie, co może być przyczyną proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

Opublikowano

Trzeba podciągnąć jeszcze kabelek od czujnika do licznika

Opublikowano
  • Autor

Pompka jest podłączona do licznika, ale gdy nie była to na FIS-ie było wszystko OK teraz, gdy jest podłączona występuje wyżej opisany problem.

Z moich obserwacji wynika, że podanie masy na przewodzie od pompki powoduje wyświetlenie komunikatu o braku płynu a gdy przewód jest odłączony tego komunikatu nie ma - co jest przyczyną i jak to rozwiązać?

Opublikowano

No czyli jest dobrze bo czujnik powinien się załączać jak masa jest a jak brak(zbiornik pełny) nie powinien świecić. Więc masz coś nie tak z czujnikiem w zbiorniczku albo źle podłączyłeś.

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli chodzi o podłączenie to raczej wszystko Ok - dodatkowy przewód od pompki podłączony pod kostkę FIS-a. Pompka jest nowa(zamiennik), więc powinno być wszystko Ok, ale może jest walnięta.

Proszę o informację jak sprawdzić czujnik (pływak) w pompce odpowiedzialny za wyświetlanie informacji na FIS dodam, że spryskuje szyby normalnie, czyli sama pompka działa.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.Mam podobny problem kontrolka na FiS-ie świeci się ciągle jednak prawdopodobnie problemem jest pompka spryskiwacza (zamiennik ) który nie posiada czujnika.

Opublikowano

Witam.Mam podobny problem kontrolka na FiS-ie świeci się ciągle jednak prawdopodobnie problemem jest pompka spryskiwacza (zamiennik ) który nie posiada czujnika.

hm.. w sobote wymienialem u siebie zbiorniczek i u mnie czujnik jest powyzej gornej pompki - tej od spryskiwaczy ksenonow i nie jest wbudowany w zadna pompke tylko po prostu jest wciskany w dziurke ku temu przeznaczono. Czyzby w wersjach bez spryskiwaczy lamp bylo inaczej? wierzyc mi sie nie chce :)

Opublikowano

Mi tez się wydaje, że problemem może być sam czujnik, albo jego brak

Opublikowano

Witam.

Dziś ten temat przerabiałem w B5 pompka posiada wbudowany czujnik jeśli ma z góry dodatkowy króciec wchodzący do zbiornika(http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/033b8825ae645936.html) tu już Forumowicz to opisał, działa on na zasadzie pływaka.W mojej audiolce również pali się ciągle kontrolka niskiego stanu płynu.Pompkę mam nową, lecz(zamiennik)

prawdopodobnie uszkodzony jest pływak lub wejście w zbiorniku na górny króciec zatkane.Jutro zabieram się za rozkręcanie jak znajdę usterkę napiszę.Dodam że posiadam spryskiwacze na reflektory i osobną pompkę na przednie szyby,osobną na reflektory w jednym zbiorniku i tylna wycieraczka z osobnym zbiornikiem i pompką.