Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 Cabrio Otwierany dach z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukalem podobnego tematu, ale nie znalazlem...

Czy w Cabrio oprocz trzymania przycisku we wnetrzu, przez caly czas procedury otw/zmk, jest takze mozliwosc z pilota, czy to byla takze opcja, bo przynajmniej postepujac tak jak na filmikach w sieci to nic nie dziala z pilota. Widze, ze nawet domykania tez nie ma...

Opublikowano

Witam,

Szukalem podobnego tematu, ale nie znalazlem...

Czy w Cabrio oprocz trzymania przycisku we wnetrzu, przez caly czas procedury otw/zmk, jest takze mozliwosc z pilota, czy to byla takze opcja, bo przynajmniej postepujac tak jak na filmikach w sieci to nic nie dziala z pilota. Widze, ze nawet domykania tez nie ma...

Czytałem na ten temat i podobno, aby otwierać dach z pilota należy zamontować dodatkowy system. NIe jestem w 100% pewny, ale tak mi się wydaje. Jak czegoś się dowiesz to wrzuć tutaj info. Pozdrawiam!

Opublikowano

udało się? sam jestem tym zainteresowany :)

https://www.youtube.com/watch?v=28HYIw9CEnA

Opublikowano
  • Autor

Niestety nic sie nie zmienilo. Gdyby... to dam znac.

Opublikowano

250 euro....

Opublikowano
  • Autor

Czyli co, jest to tylko modyfikacja, czy wystepowala taka opcja juz w salonie...?

Opublikowano

Wydaje mi się, że tylko modyfikacja, ale ręki nie dam sobie uciąć :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Korzystając z tematu zapytam:

1. Do jakiej prędkosci i czy w ogóle można składać/otwierać dach o ile już jadąc na to pozwoli...

2. Czy można otw/zmk dach tylko przy zapalonym silniku, czy na zapłonie też o ile mamy mocny aku, czy jednak jest to proces dość prądożerny?

3. Proszę o polecenie jakiś preparatów do impregnacji dachu, bo w moto nie są w stanie mi nic takiego ściągnąć.

Opublikowano

1.Czytałem gdzieś, że dach można rozkładać podczas jazdy do 20km/h, ale jakoś boję się to sprawdzić. Wydaje mi się, że to zbyt delikatny element, aby ryzykować, a wiadomo przecież jakie mamy drogi ;).

2. Mi często się zdarza otwierać lub zamykać dach z kluczyka, dłużej trzymam przekręcony w zamku i tak jak w sedanie otwierają się szyby u mnie otwiera się dach, nie wiem czy wszędzie tak jest:).

3. Myślę, że są tu lepsi specjaliści, ale ja impregnowałem dach jakimś preparatem od Meguiarsa, nie pamiętam dokładnej nazwy:).

Opublikowano
  • Autor

To ciekawe z tym otw/zmk dachu z kluczyka, muszę przetestować...

Co do środków to gdzieś znalazłem test i przekonał mnie Sonax, w tygodniu zobaczymy ile jest wart.

Dzięki.

EDIT:

Potwierdzam, otw/zmk z kluczyka działa.

Nie wiem, co gorsze, stać na ulicy i przytrzymywać kluczyk, czy siedzieć w środku :grin:

Opublikowano

Ja zawsze palę fajkę zanim wsiądę do samochodu, to wtedy otwieram dach;)

Opublikowano
  • Autor

Gadałem z jednym Niemcem co sprzedaje cabrio z takim modułem.

Moduł oczywiście niefabryczny, dał 250E, choć na ebay można dostać już od ok. 100E. Połączony z oryg. kluczykiem i otwiera/zamyka się przy 3 naciśnięciach kluczyka.

ps. ostatnio otworzyłem trochę dach i za chwilę go znowu domknąłem. Od tamtego czasu mam wrażenie, że od przekręcenia kluczyka, zapaleniu auta ikonka dachu miga jeszcze z kilka sekund - wcześniej sobie nie przypominam. Też tak macie?

Opublikowano

U mnie po odpaleniu auta, nie świeci się ikonka dachu, jedynie przy zapłonie;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Już wszystko ok, po ponownym otwarciu wszystko wróciło do normy, tak to jest jak się otwiera do połowy, smaruje mechanizm i zamyka :)

ps. korzystając z tematu, poza tym, że fabrycznie z pilota nie ma opcji otwierania dachu, to czy posiada ktoś w ogóle fabryczny moduł domykania szyb z pilota w cabrio?

• 1 rok później...
Opublikowano

POLECAM :-)

Opublikowano

Proszę o info dla A4 B6 cabrio, czy moduł otwierania dachu jest dostępny, w jakim terminie, jakiej cenie i czy średnio zaawansowany elektryk samochodowy go zamontuje?

Pozdrawiam pirojj

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Nowe moduły rodzimej produkcji dostępne :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Sprawdziłem, u mnie też działa zamykanie i otwieraniu dachu (przekręcając kluczyk w zamku 2 razy w lewo lub w prawo) to pewnie moduł komfortu. Nie wierzę, że nie da się zaprogramować tej funkcji w kluczyku bo przecież domykanie szyb z pilota działa tak samo...

Opublikowano

Niby działa tak samo a jednak inaczej... ? Ze względów bezpieczeństwa nie da się zakodowac w module komfortu domykania dachu z pilota. Domykanie z kluczyka i owszem ponieważ robimy to przy samochodzie i widzimy czy kogoś nie przytrzasniemy dzialajac z pikota juz niekoniecznie. Domykaniem szyb z pilota nie zrobimy takiej krzywdy jak domykaniem dachu.... Dlatego tez osoby chcace zamontować i używać modul domykania dachu sa o tym informowane w instrukcji, modułu trzeba używać z pełną świadomością możliwych konsekwencji ?