Opublikowano 14 Lutego 201511 l Witam, Szukalem podobnego tematu, ale nie znalazlem... Czy w Cabrio oprocz trzymania przycisku we wnetrzu, przez caly czas procedury otw/zmk, jest takze mozliwosc z pilota, czy to byla takze opcja, bo przynajmniej postepujac tak jak na filmikach w sieci to nic nie dziala z pilota. Widze, ze nawet domykania tez nie ma...
Opublikowano 17 Lutego 201511 l Witam, Szukalem podobnego tematu, ale nie znalazlem... Czy w Cabrio oprocz trzymania przycisku we wnetrzu, przez caly czas procedury otw/zmk, jest takze mozliwosc z pilota, czy to byla takze opcja, bo przynajmniej postepujac tak jak na filmikach w sieci to nic nie dziala z pilota. Widze, ze nawet domykania tez nie ma... Czytałem na ten temat i podobno, aby otwierać dach z pilota należy zamontować dodatkowy system. NIe jestem w 100% pewny, ale tak mi się wydaje. Jak czegoś się dowiesz to wrzuć tutaj info. Pozdrawiam!
Opublikowano 23 Lutego 201511 l udało się? sam jestem tym zainteresowany https://www.youtube.com/watch?v=28HYIw9CEnA
Opublikowano 25 Lutego 201511 l Znalazłem coś takiego: http://www.mods4cars.com/sms/shop/index.php?p=b3JnYT1zbWFydHRvcCZncm91cD0xJmxhbmc9MiZjdXJyPTE=&action=products&cat=5&mode=view&id=55
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Autor Czyli co, jest to tylko modyfikacja, czy wystepowala taka opcja juz w salonie...?
Opublikowano 9 Marca 201511 l Autor Korzystając z tematu zapytam: 1. Do jakiej prędkosci i czy w ogóle można składać/otwierać dach o ile już jadąc na to pozwoli... 2. Czy można otw/zmk dach tylko przy zapalonym silniku, czy na zapłonie też o ile mamy mocny aku, czy jednak jest to proces dość prądożerny? 3. Proszę o polecenie jakiś preparatów do impregnacji dachu, bo w moto nie są w stanie mi nic takiego ściągnąć.
Opublikowano 10 Marca 201511 l 1.Czytałem gdzieś, że dach można rozkładać podczas jazdy do 20km/h, ale jakoś boję się to sprawdzić. Wydaje mi się, że to zbyt delikatny element, aby ryzykować, a wiadomo przecież jakie mamy drogi . 2. Mi często się zdarza otwierać lub zamykać dach z kluczyka, dłużej trzymam przekręcony w zamku i tak jak w sedanie otwierają się szyby u mnie otwiera się dach, nie wiem czy wszędzie tak jest:). 3. Myślę, że są tu lepsi specjaliści, ale ja impregnowałem dach jakimś preparatem od Meguiarsa, nie pamiętam dokładnej nazwy:).
Opublikowano 17 Marca 201511 l Autor To ciekawe z tym otw/zmk dachu z kluczyka, muszę przetestować... Co do środków to gdzieś znalazłem test i przekonał mnie Sonax, w tygodniu zobaczymy ile jest wart. Dzięki. EDIT: Potwierdzam, otw/zmk z kluczyka działa. Nie wiem, co gorsze, stać na ulicy i przytrzymywać kluczyk, czy siedzieć w środku
Opublikowano 19 Marca 201511 l Ja zawsze palę fajkę zanim wsiądę do samochodu, to wtedy otwieram dach;)
Opublikowano 26 Marca 201511 l Autor Gadałem z jednym Niemcem co sprzedaje cabrio z takim modułem. Moduł oczywiście niefabryczny, dał 250E, choć na ebay można dostać już od ok. 100E. Połączony z oryg. kluczykiem i otwiera/zamyka się przy 3 naciśnięciach kluczyka. ps. ostatnio otworzyłem trochę dach i za chwilę go znowu domknąłem. Od tamtego czasu mam wrażenie, że od przekręcenia kluczyka, zapaleniu auta ikonka dachu miga jeszcze z kilka sekund - wcześniej sobie nie przypominam. Też tak macie?
Opublikowano 26 Marca 201511 l U mnie po odpaleniu auta, nie świeci się ikonka dachu, jedynie przy zapłonie;)
Opublikowano 12 Czerwca 201511 l Autor Już wszystko ok, po ponownym otwarciu wszystko wróciło do normy, tak to jest jak się otwiera do połowy, smaruje mechanizm i zamyka ps. korzystając z tematu, poza tym, że fabrycznie z pilota nie ma opcji otwierania dachu, to czy posiada ktoś w ogóle fabryczny moduł domykania szyb z pilota w cabrio?
Opublikowano 11 Czerwca 20179 l Proszę o info dla A4 B6 cabrio, czy moduł otwierania dachu jest dostępny, w jakim terminie, jakiej cenie i czy średnio zaawansowany elektryk samochodowy go zamontuje? Pozdrawiam pirojj
Opublikowano 12 Lipca 20188 l Sprawdziłem, u mnie też działa zamykanie i otwieraniu dachu (przekręcając kluczyk w zamku 2 razy w lewo lub w prawo) to pewnie moduł komfortu. Nie wierzę, że nie da się zaprogramować tej funkcji w kluczyku bo przecież domykanie szyb z pilota działa tak samo...
Opublikowano 12 Lipca 20188 l Niby działa tak samo a jednak inaczej... ? Ze względów bezpieczeństwa nie da się zakodowac w module komfortu domykania dachu z pilota. Domykanie z kluczyka i owszem ponieważ robimy to przy samochodzie i widzimy czy kogoś nie przytrzasniemy dzialajac z pikota juz niekoniecznie. Domykaniem szyb z pilota nie zrobimy takiej krzywdy jak domykaniem dachu.... Dlatego tez osoby chcace zamontować i używać modul domykania dachu sa o tym informowane w instrukcji, modułu trzeba używać z pełną świadomością możliwych konsekwencji ?