Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Antena od radia - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam takie pytanie: Mam oryginalną antene od radia na dachu. Przeglądałem forum i znalazłem że w roczniku 96 była już montowana w tylnej szybie - 3 ostatnie paski na górze, a dach był gładki. W moim aucie (rocznik 95) również mam te 3 paski (po włączeniu ogrzewania tylnej szyby te 3 paski nie grzeją - wogole one nie są podłączone sądząc po oryginalnych łącznikach na szybie) z tego wnioskuję że to jest antena radiowa. Może mi ktoś powiedzieć od czego są te 3 paski na szybie? (napewno nie od ogrzewania tylnej szyby) i po co by były zamontowane 2 anteny radiowe? (dach i szyba)

pozdr :)

Opublikowano

te 3 paski to jest antena, i one nie grzeja, tak jest u mnie, masz ori radio?

Opublikowano

Bo ktoś pewnie wyciął dziurę w dachu i wstawił drugą, bo pewnie na ej nie mógł dobrze odbierać radiostacji.

Opublikowano
  • Autor
masz ori radio?

Nie. Radio mam blaupunkta które sam sobie wstawiłem, natomiast jak kupiłem wóz było stare kasetowe panasonica.

Kolego dropsone widze że też masz 95 i nie masz anteny na dachu??

Tylko że wyczytałem na forum że w moim roczniku antena originalnie była na dachu więc chyba nikt jej nie dokładał.

Czy to możliwe że oryginalnie były montowane 2 anteny?

Opublikowano

Ja tez mam te 3 paski i najlepsze, że jak gra radio i włącze ogrzewanie tylnej szyby to są straszne zakłócenia w radiu ;)

Opublikowano

moze porblem polega na tym ze do tej anteny w szybie jest ori wzmacniacz ktory dostaje napiecie sterownicze z radia orginalnego moze jak ktos zmienil radio to mial problem i dolozyl antene? bo raczej montaz 2 anten to troche bezsens? ja mam tylko jedna antene w szybie auto z wrzesnia 95,

Opublikowano

też mam z 96 r

orginalnie antena jest na tylniej szybie

ale niestety jak to z antenami wewnetrznymi słabo działaje dlatego czesto robi sie zewnetrzne anteny

Opublikowano

A może szyba była wymieniana? I wstawili z anteną.

Opublikowano
  • Autor

A może szyba była wymieniana? I wstawili z anteną.

Może. Ale na to nie wygląda. Jakby wstawiali to było by chociaż minimalnie widać slady wymiany. A może mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się wyjście anteny znajdującej się w szybie? jakiś przewód czy coś?

moze porblem polega na tym ze do tej anteny w szybie jest ori wzmacniacz ktory dostaje napiecie sterownicze z radia orginalnego moze jak ktos zmienil radio to mial problem i dolozyl antene? bo raczej montaz 2 anten to troche bezsens? ja mam tylko jedna antene w szybie auto z wrzesnia 95,

Ja mam auto z sierpnia 95. Może i masz racje że ktoś dołożył tą antene... Już sam nie wiem...

pozdr :)

Opublikowano

ja również nie mam anteny zewnętrznej, ale chyba jest coś nie tak bo strasznie mi trzeszczy tak jakby jakieś zakłócenia. Może mam jakąś przerwę w podłączeniu. Musze to sprawdzić. Ale najpierw muszę poczytać forum jak się dostać od tyłu oryginalnego radia :mysli:

Opublikowano

Ja tez mam te 3 paski i najlepsze, że jak gra radio i włącze ogrzewanie tylnej szyby to są straszne zakłócenia w radiu ;)

u mnie jest to samo prawdopodobnie wzmacniacz antenowy w tylnym slupku do wymiany, pytalem juz o to i nikt mi nie dal jasnej odpowiedzi, wiec napierw mysle ze trzeba zaczac od tego

Może. Ale na to nie wygląda. Jakby wstawiali to było by chociaż minimalnie widać slady wymiany. A może mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się wyjście anteny znajdującej się w szybie? jakiś przewód czy coś?

tak jak napisalem wyzej antena z szyby laczy sie ze wzmacniaczem ktory jest w tylnym lewym slupku, sciagnij wyciszenie to zobaczysz co i jak :)

Opublikowano

Ja mam auto z 97 i nie mam anteny na szybie tylko na dachu. Jest to oryginalna antena tw 3 w 1 . Do radia, do telefonu i do alarmu. Wszystko sygnowane znaczkami audi i z naklejkami w bagażniku. A paski wszystkie grzeją w tylnej szybie :).

Opublikowano

ciekawe jak to jest z tymi antenami, coprawda zobaczyc avanta z z antena na dachu to nic trudnego ale sedana? powiem szczerze ze nie zucilo mi sie w oczy no ale to przeciez OOOO...