Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lampy przod przed lift - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie sprawa wyglada tak : mam teraz zamontowane lampy DEPO (ala soczewki), zakupilem Boscha z halogenami.Auto 1998r . Jak podpinam pod wtyczke ori lampy przy zapalaniu postojowek zapala sie 'czesciowo' halogen , gdy wlacze halogeny zarowka mocniej zaczna swiecic.Przy mijania i drogowych halogen caly czas sie swieci. Gdzie szukac problemu? Ma ktos moze schemat kabelków we wtyczce, moze poprzedni wlasciciel cos poprzemienial w kabelkach i bede musial wrocic do ori schematu. Niemoglem nigdzie znalezc co i jak z kolorami kabli i co do czego. Z gory dzieki za pomoc.

Edytowane przez GIEE

Opublikowano

Sprawdź czy wtyczka jest nie zaśniedziała i przez to nie robi zwarcia. Sprawdź też masę.

Opublikowano
  • Autor

Wtyczka jest si , sprawdzalem. Masa w lampie jest ok, kable nieprzetarte wszystko podlaczone jak nalezy. Dziwi mnie to ze w lampach DEPO jest wsio ok, zadna choinka sie nierobi itp ... cos w instalacji jest nagrzebane bo sprawdzilem u znajomego i u niego lampa dziala jak nalezy , a u mnie nieeee :( Jakis schemacik/rysunek wtyczki by sie przydal, moze jakies piny sa poprzemieniane.

Opublikowano

Może szybciej będzie porównać kolorki przewodów jakie ma kolega.

Opublikowano
  • Autor

bede musial luknac...a nie ma roznicy miedzy 94/5 a 98 - pytam bo sie nieznam .... w kazdym razie jak ktos ma jakis schemacik i opis kabelkuf to poprosze !!! PILNE!!!

Opublikowano

schematy wtyczek obu rodzai lamp masz w temacie o rezaniu polifrów

Opublikowano
  • Autor

Znalazlem schematy wtyczek, dzieki Trzesio. Sprawdzalem dzis miernikiem i jedno co jest dziwne to to ze przy wlaczonych pozycjach w pinie od halogenow jest prawie takie samo napiecie, gdy wlacze halo to napiecie wzrasta.

Wstawiam zdjecie wtyczki...moze cos faktycznie jest nie tak z kolorami itp ... ktos cos podpowie?

1235k75.jpg

Pozdro

Opublikowano

Może ktoś zakładając obecne lampy pozmieniał piny w kostkach i teraz masz problemy.Trzeba ogarnąć wszystko od nowa ,przewód po przewodzie.

Opublikowano
  • Autor

moze ktos cyknac fotke kabli na wtyczce ze swojego autka...albo jakis opis i kolory kabli.

Dzis luknalem glebiej...nadal niewiem o co biega , cos na 100% jest namieszane w wiazce, poprzedni wlasciciel zakleił kontrolke od halogenow ktora sie caly czas pali nawet przy postojówkach...luknalem na pajaka pod kierownica i jest tam zrobiony 'mostek' (niewiem czy ma tak byc - czy to ori, ale chyba nie) - przecialem ten mostek i mozna powiedziec nic sie nie stalo, nadal choinka na lampach. Moze gdzies wystarczy pozamienic kable w pajaku...ma ktos jakas fotke jakie tam dokladnie kabelki ida ? POMOCYYYYYY :)

Pozdro
NIkt nie ma zdnych pomyslow na ten problem ?
Opublikowano

w moim na starych lampach wraz z halogenami piny wyglądają tak

bewFtxB.jpg

a nawiasem mówiąc to zajmuje sie naprawa lamp i lustrek samochodowych wszystkie marki modele.jak coś to pisać śmiało.

Edytowane przez booolek

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

UP !!!

Panowie, tak u mnie wygladaja przekazniki...teraz pytanie czy mi tu czegos nie brakuje, chodzi o przekaznik p-mgielnych(halogenow)- ewentualnie instalcje

x420iq.jpg

U znajomego (a4 95r) jest przekaznik 40A od halogenow (na miejscu nr 3), wiem ze rozmieszczenie moze byc rozne - doczytalem ze niby na miejscu nr 10 powinien byc przekaznik - u mnie takiego niema, nawet niema gdzie go wpiac , czy ktos wie jak to ogarnac zeby faktycznie halogeny normalnie dzialaly a nie byly caly czas wlaczone (moze poprostu niemam instalacji), gdzie zaczac szukac po niechce mi sie rozbierac poł auta :)

Pozdro