Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wariująca pompka centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, panowie mam problem z pompką centralnego zamka. W momencie otwierania auta pompka strasznie długo buczy ok 15-20 sekund otwiera wszystkie drzwi ale nie otwiera bagażnika. Zamyka szyciutko i buczy dosłownie 2-3 sekundy. Problem polega na tym, że pompkę mam zakodowaną i powyżej 30km/h auto się zamyka potem jak się zatrzymam i otworzę auto to bagażnik otwiera się i pompka buczy przez chwilkę. W czym może tkwić problem? Problem mam od 2-3 dni ale zaczyna mnie to irytować, że gdy auto stoi nieodpalone to pompka długo buczy i nie otwiera bagażnika a wystarczy żebym przejechał 100metrów i przekroczył 30km/h i jak otwieram auto guzikiem tu obok klamki lub jak zgaszę auto i wyjmuje kluczyk ze stacyjki to auto się otwiera łącznie z bagażnikiem, a wystarczy że postoi 15minut i otwieram auto to pompka buczy długo i nie otwiera bagażnika.

Początkowo myślałem że jest może jakaś nieszczelność ale skoro po jeździe otwiera za każdym razem to chyba problem leży gdzie indziej. Z góry dzięki za wszystkie sugestie ;)

Opublikowano

Bagażnik otwierany jest elektrycznie a nie pneumatycznie. Jak długo pompuje to prawdopodobnie wirnik pada lub nieszczelność w układzie.

Moze przez to że długo otwiera auto centralka wywala błąd i przez to blokuje zamek w klapie. Może być też kwestia przekodowania pompki

Opublikowano
  • Autor

Bagażnik otwierany jest elektrycznie a nie pneumatycznie. Jak długo pompuje to prawdopodobnie wirnik pada lub nieszczelność w układzie.

Moze przez to że długo otwiera auto centralka wywala błąd i przez to blokuje zamek w klapie. Może być też kwestia przekodowania pompki

Tylko dlaczego jak przejadę autem nawet kawałeczek byle przekroczyć 30km/h tak żeby drzwi się zaryglowały i zatrzymuje się gaszę auto i wtedy bagażnik otwiera za każdym razem? I potem przez jakieś 15 minut po zgaszeniu auto to otwiera raz za razem i buczy przez 2-3 sekundy? A za kolejne 20 min jak otwieram samochód to buczy już długo i nie otwiera bagażnika? jakby wirnik padał otwierała by sporadycznie a u mnie jest taka zależność że jak auto stoi zamknięte to nie otwiera bagażnika, jak się przejadę to otwiera za każdym razem, a wystarczy żebym poszedł na 30 min do sklepu wracam i znowu długo buczy i nie otwiera bagażnika, dojeżdżam do domu i otwiera ;) Masło maślane z tego wyszło ale mam nadzieję że przekaz jest zrozumiały :decayed:

Edytowane przez Arek956

Opublikowano

mialem podobny przypadek tylko ze moj caly czas otwieral bagażnik jak go zamkłem to nie otwieral auto kupilem nie dawno okazalo sie ze byly prane fotele i wilgoc sie dostala do centralki i jak wyschla to wszystko gra :)