VTG Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Przy pałowaniu wypadają zapłony na cylindrach 5-6-7-8 auto nie jedzie wyraźnie brakuje mocy, cięgno na gruszce kolektora działa. Żadnych błędów poza misfire. Auto latało na gazie 12tys km. Sprawdzane na benzynie na biegu jałowym chodzi równo dodamy gazu pokaże wypadanie zapłony 6 i 8. Na 6 najbardziej. Klapy na tłumikach końcowych na prawym chodzi idealnie na lewym chodzi tylko częściowo ale w połowie zakresu działa.
lester Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Sprawdź układ podciśnienia, przedewszystkim tą gruszkę z przodu od kolektora która działa na podciśnienie i zmienia położenie łopatek w kolektorze zssącym. To najczęstrza usterka w BBK i mogą być równiez objawy wypadania zapłonów. Ostatnio naprawiłem to u siebie. Uważaj jak będziesz to demontował bo można uszkodzić łopatki wtedy koszty wielkie!
DerekS4 Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 I co z tym wypadaniem zapłonu na 5 6 7 8 ? Wiadomo coś mam to samo ???? halo
Cin Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Albo kolektor, albo rozrzad, ja bardziej obstawiam rozrzad przestawiony na jednej V
niebieski708 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Temat nie aktualny, został wymieniony rozrząd.
Rekomendowane odpowiedzi