Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Check silnika - powinien sie świecić na zapłonie czy nie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)
Posiadam Audi A4 2000r silniczek 1.8T i mam pytanie czy przy włączaniu zapłonu powinna się zaświecić kontrolka silnika ?

Zaobserwowałem, że w mojej A4 się nie świeci a np u mojego znajomka w A3 przy zapłonie będzie się swiecic i oczywiscie po odpaleniu gaśnie czyli jak w większości aut. (jeżeli nie ma błędu) Proszę o odpowiedź bo ostatnio mnie to męczy i sie zastanawiam czy nie jest wyciągnięta żarówka, chociaż podłączając amatorski kabel (z allegro za 30 zł) nie wykrył mi żadnego błędu ;)

Opublikowano

Nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Jeżeli chodzi Ci o EPC, to u mnie się zapala.

Sprawdzę jeszcze dziś co i jak ;)

Edytowane przez Bose

Opublikowano
  • Autor

EPC się zapala ale na wysokości 30 km/h w liczniku jest kontrolka check engine. Która tak mi się zdaje powinna się zapalić przy zapłonie i po uruchomieniu silnika powinna zgasnąć jeżeli nie ma żadnych błędów. Tak mi się zdaje. Chociaż chciałbym się mylić bo u mnie się nie swieci ;)

Opublikowano

Dopiero wszedłem do domu, więc wróciłem się i nagrałem:

Edytowane przez Bose

Opublikowano
  • Autor

A widzisz u Ciebie jest to samo ;) Podejrzewam, że to może być spowodowane, że mamy pełnego FISA i może na fisie by się coś wyświetliło i chceck by sie wtedy zaswiecił. Tak mi sie zdaje.
Zobacz Sobie kolego zdjecie forumowe na którym chceck sie swieci (być może ma powód) ;) 77http://postimg.org/image/k8mosxfbz/

Dzięki bardzo za pomoc kolego

Opublikowano

No właśnie sęk w tym, że mam 1/2 fis i check mi się nie wyświetla. Nie wiem od czego do zależy. Tam na zdjęciu widać, że zegary mają dodatkowe boczne wskaźniki i są poliftowe, więc mogą mieć pełnego fisa i może z tego wynika ta różnica :mellow:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, mam taki sam licznik 1/2 fis i też nie mam kontrolki check , podobnie w jest w niektórych golfach czwórkach