Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cykająca szklanka a utrata kompresji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki, w takim razie powodzenia w naprawie, u siebie już się przyzwyczaiłem do tego bujania chociaż czasami jak przegonie porządnie na jakiejś trasie czy coś to się poprawia na jaakis czas, aha i czuć u mnie dużą różnice w mocy jak się np gaz skończy i wejdzie na benzynę czyli chyba warto pojechaćw moim prYpadku do gazownika

jeszcze jedno

dziś podłączyłem podciśnienie do gruszki regulatora ciśnienia paliwa na listwie, w to miejsce gazownik wpiął swoje podciśnienie do gazu a to zostawił niepodłączone, odpiąłem gazowe i podłączyłem gruszkę przy czym skasowałem błędy odłączając akumulatow

odpaliłem, pochodził na benzynie, pojeździłem na benzynie i bez porównania silnik, nie był zamulony ani nic jak dotychczas, po prostu czuć moc

przełączyłem na gaz, pojeździłem i to samo, czuć moc ewegancko

co ciekawe silnik nie falował ani nic

pojeździłem więc jeszcze ze 30km ciesząc się wreszcie moją mocą i d*pa... wywaliło checka :/ aha i czasami miga i chodzi przy tym jeszcze gorzej

ogólnie od kiedy wywaliło checka auto znowu faluje i przerywa na niskich obrotach jak się naciśnie na gaz, wcześniej szedł od 800 obrotów na 5 biegu i bez zająknięcia a teraz znowu lipa

jutro postaram się podłączyć kompa i zobaczyć co wyszło

ale tak czy inaczej jest dobrze bo przynajmniej wiem, że nie jest to usterka mechaniczna silnika czyli brak ciśnienia czy coś, ani nic z zapłonem

ktoś ma jakiś pomysł ? na tą chwilę chyba wg mnie sonda któraś, tylko mam nadzieję, że wyjdzie na kompie która to

Edytowane przez gieras1988

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Przyczyną cykania były wybite szklanki.. przyczyną terkotania na zimnym (jak łańcuchem o blache) był napinacz - odpuściłem.. natomiast kompresja.. puki co jest.. Auto śmiga dobrze.. jak kiedyś uzbieram grubszą flote to wezme się za remont głowic. bo czasami lubi puścić nite z rury niczym rasowy diesel (uszczelniacze/zawory do wymiany). Temat do zamknięcia. Dziękuje za wszelakom pomoc, a w szczególności użytkownikowi Oca69 ;) porządny chłop z Ciebie

gieras.. jak ty na gazie śmigasz jak w opisie masz diesel-a ;) ??? jaki masz silnik?

Opublikowano

Przyczyną cykania były wybite szklanki.. przyczyną terkotania na zimnym (jak łańcuchem o blache) był napinacz - odpuściłem.. natomiast kompresja.. puki co jest.. Auto śmiga dobrze.. jak kiedyś uzbieram grubszą flote to wezme się za remont głowic. bo czasami lubi puścić nite z rury niczym rasowy diesel (uszczelniacze/zawory do wymiany). Temat do zamknięcia. Dziękuje za wszelakom pomoc, a w szczególności użytkownikowi Oca69 ;) porządny chłop z Ciebie

gieras.. jak ty na gazie śmigasz jak w opisie masz diesel-a ;) ??? jaki masz silnik?

:hi:
Opublikowano

Jesli chcesz to moge ci odstapic sprawny napinacz.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego ;) ale mam jeden na zapasie od Ocy69. narazie tragedii nie ma. Słychać go tylko na sekunde po odpaleniu na zimnym silniku. Jak będzie terkotał na ciepłym to wtedy go wymienie ;)