Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Centralny zamek - pilot scyzoryk nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niestety nie udało mi sie rozwiązać mojego problemu korzystając z porad jakie znalazłem na forum .

Sprawa wygląda następująco

Mam AUDI A4 AVANT 1999 r. 2,5 TDI ( 150 ) .

Wersja dosyć bogata bo są i skóry i radio AUDI "KONCERT" - jakoś tak. Ale Problem Pojawia się przy CENTRALNYM ZAMKU .

Gdy wkładam kluczyk normalnie do zamka i zamykam bądź otwieram wszystko działa kazde z drzwi reaguje . Jednak gdy chce to samo zrobić z pilota niestety nie działa.

Próbowałem sposobów ktore są na forum :

- sposób z instrukcji obsługi

- wkłądanie kluczyka do zamka potem do stacyjki naciskanie guzików na pilocie

Nie chce mi go zestroić . ;(

Baterie wymieniłem

Kluczyki probowałem oba ( miałem 2 scyzoryki w komplecie do auta)

PROSZE O POMOC CHCE ZE3BY TO AUTO JUŻ W KOŃCU DZIAŁAŁO TAK JAK POWINNO

;(

Opublikowano

Może coś z centralką

Opublikowano
  • Autor

TYLKO JAK TO SPRAWDZIĆ ??

JUŻ NIE MAM POWOLI SIŁY DO TEGO WSZYSTKIEGO :confused4:

MAŁO TEGO JESZCZE MAM JEDEN PROBLEM LICZNIK KILOMETRÓW ( TEN DZIENNY TAK ZWANY KTÓRY JEST POD TYM GŁÓWNYM ) NIE NABIJA KILOMETRÓW CIAGLE NAPISANE JEST " 00000" I PIERWSZE ZERO MIGA.

Opublikowano

są to ori scyzoryki czy z allegro

Opublikowano
  • Autor

Ori właśnie.

:)

nie wiem co juz z tym jest[br]Dopisany: 13 Październik 2008, 13:10_________________________________________________Nikt naprawde sie nie orientuje w temacie ?

[br]Dopisany: 14 Październik 2008, 12:17_________________________________________________:-( nie macie pomysłu zadnego na tę dolegliwość ?

Opublikowano

ja miałem taka sytuację, że czasami centralny zacinal się jak go zamykałem z pilota (oczywiście jednocześnie uzbrajał sie alarm). Z otwieraniem zero problemów. Jak otwieralem z kluczyka to centralny działał bez zarzutów. Okazalo się, że po prostu centralka alarmu juz siadała, więc ją wymieniłem ( w sumie to wymieniłem centralkę ze sterowaniem z pilota). Na elektryce nie bardzo się znam a tym bardziej na samochodowej, więc bylem z tym u szpeca.... Więc w moim przypadku to była wina centralki.

Opublikowano

podłączę pytanie do tematu:

czy jak wymienię centralkę zamka (całą pompkę) sterowanego na pilota, na inną , to kodowanie do niej kluczyków będzie przebiegać tak samo jak w starej, czy jakieś kombinacje elektroniczne będą potrzebne ??

Opublikowano

Moim zdaniem jak wymienisz centralke to musisz jeszcze zmienic wkład w pilocie. Nie zawsze da się starego pilota zaprogramować do nowej centralki...

Opublikowano
  • Autor

a w moim przypadku wogole nie reaguje na pilota ( scuzoryk) :-/ nei da sie z tym nic zrobić.

Opublikowano

a jeśli kupie centralkę (pompkę) z tym samym nr to da się zaprogramować moje stare klucze czy lepiej kupić centralkę z kluczami i przełożyć tylko moduły sterujące z nowych do starych kluczyków ??

Opublikowano

tego ja juz Ci nie powiem, juz musi jakiś spec sie wypowiedzieć :kwasny:

Opublikowano

Witam ! Mam podobny problem z pilotem w moim A4. Rozwiązaniem może być dostrojenie pilotów radiowych sterowania zamkiem centralnym korzystając z VAG. Więcej informacji http://www.vag-com.pl/programowanie-pilotow.htm . Przyczyną braku wskazań licznika dziennego kilometrów może być między innymi VAG / wyłączenie funkcji licznika dziennego/. Przykładowo kasowanie inspekcji serwisowej http://www.vag-com.pl/kasowanie_inspekcji_serwisowej_vw.htm może spowodować brak wskazań. Myślę że warto się z tymi informacjami zapoznać i skonsultować z diagnostą przed wymianą centralki.

Opublikowano
  • Autor

powiem wam że udam sie do jakiegoś dobrego elektryka z tym niech to obejrzy fachowiec .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja też chyba na forum pomocy nie znajdę to niech mi chociaż ktoś powie gdzie w Radomiu lub okolicach się z tym udać ??[br]Dopisany: 16 Październik 2008, 17:46_________________________________________________u mnie na razie problem znikł bo kupiłem pompkę zamka, a starą wysłałem do naprawy, jakby ktoś chciał namiar na gościa zajmującego się pompkami pisać na PW