Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy wentylator od chłodnicy ma chodzić caly czas ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wiatrak od chłodnicy wam cały czas chodzi?? Czy po przekroczeniu jakiejś temperatury ?? U mnie silnik gorący a wentylator nie pracuje.

Gdzieś czytałem że przy silniku 4.2 jest wiskoza i wiatrak od chłodnicy musi cały czas chodzić...

Jak jest u was

Co to może być ???

Opublikowano

u mnie 1.9 tdi od chłodnicy chodzi cały czas....

Opublikowano

Ja mam 2.4 i mam dwa wiatraki jeden ten po lewej patrząc od strony kabiny ma pracować cały czas a drugi jest po prawej załącza się jak włączysz klimatyzację lub jak silnik złapie większą temperaturę czyli około 94 stopnie to się załącza . Może masz uszkodzony przez to nie chodzi ja mam aktualnie uszkodzony ten od klimy. Sprawdzałem porostu na krótko czy ruszy bo kiedyś mi się zagrzała a wentylator się nie uruchomił i to jest chyba najprostszy sposób moim zdaniem.

Opublikowano

Sprawdzilem... jak mam zimny silnik to kreci sie wentylator ale reka mozesz go zatrzymac pozniej zaleznie od temp. przyspiesza i dalej mozesz pozbyc sie palca xD

Opublikowano
  • Autor

Pytałem się znajomego mechanika i mówił że ten duży wiatrak po środku od chłodnicy załącza sie wtedy kiedy temp wzrośnie powyzej 90 stopni i jak się włączy klime. A z tym drugim po prawej patrzac od strony kierowcy to nie wiem jak jest :) - chyba zależy od ustawienia temperatury

Opublikowano

nie wiem jakim cudem ale ja mam jeden wiatrak i z ciekawości sprawdzałem niema połączenia z korbowodem jak w b5 jest napędzany jakimś przekaźnikiem,

kreci się powoli i wraz ze wzrostem temperatury wskakuje na większe obroty

Opublikowano
  • Autor

A wiec tak, byłem u mechanika, podłączył pod komputer, zero błędów i jest tak (silnik 4.2 B7) . Wiatrak załącza się gdy temperatura osiąga dokładnie 102 stopnie i wtedy zaczyna chłodzić. Sprawdzał różnymi czujkami itd.

Jak się włączy klime załącza się od razu.

Potwierdzone w 100%.