Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprawdzenie turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

prosze o sprawdzenie logów:

http://vaglog.pl/log_206426.html

turbina jest po czyszczeniu, brak luzów. Wszystko chodzi idealnie leciutko. Gruszki nie wymieniałem.

Dodam że po czyszczeniu tryb awaryjny się nie włącza i poprawiło się przyspieszenie.

Edytowane przez Patryk41

Opublikowano

Trochę nie doładowuje od 2300 do 3500 tyś

Opublikowano
  • Autor

Czym to moze byc spowodowane?

Opublikowano

Gruszką nikt nie kręcił czy coś? Jak z podciśnieniem ?? jakie jest??

Opublikowano
  • Autor

Turbine sam rozbierałem do czyszczenia bo przeładowywało i włączał się tryb awaryjny. W środku czyli łopatki itp wszystko zrobiłem na polerke:D gruszka jest ta co była i wężyk jest podłączony. Czyli wychodzi na to że jest uszkodzona gruszka albo gdzieś dziurka w wężyku i turbo nie ładuje?

Teraz największa wartość 2300mbar to nie jest przeładowanie, bo nie umiem odczytywać tych tabelek. ? Z tego co pisaliście wcześniej to powinno być około 1,3 bara a nie 2,3 ???

Prosiłbym o pomoc

Edytowane przez Patryk41

Opublikowano

Teraz jak wyczyściłeś zmienną geometrie może sztanga gruszki bardziej się domyka lub bardziej otwiera wyciągnij ją i ustaw przepływ spalin

Opublikowano
  • Autor

a w jaki sposób to ustawić?

Opublikowano

niestety samemu będzie problem najlepiej zawieźć do firmy która regeneruje turbiny i poprosić o ustawienie gruszki na fabryczne zadanie ciśnienie.

Opublikowano
  • Autor

ale jest fabrycznie jeszcze są plomby pozaklejane i nic nie była ruszana.

Teraz największa wartość 2300mbar to nie jest przeładowanie, bo nie umiem odczytywać tych tabelek. ? Z tego co pisaliście wcześniej to powinno być około 1,3 bara a nie 2,3 ???

Opublikowano

odejmujesz ciśnienie atmosferyczne

Opublikowano

Fabrycznie jest ustawione na nowy siłownik na nowej sprężynie a wiadomo po czasie wszystko się zużywa i sprężyna inaczej działa wiec na malowanie farbka nie patrz a co do ciśnienia jeśli dobrze pamietam powinno być miedzy 1,8-2,1 jeśli się myle proszę poprawić nie mam na 100% pewności... Ustawić możesz u mnie w firmie i wielu innych okolicznych tylko pamietaj nigdy nie wiadomo czy jest to wina turbo

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięuję teraz rozumiem. Czyli te 2.3bara jest normą . ok jeszcze raz obejrze podciśnienie, albo najlepiej odrazu wymienie wężyki i dam info co i jak.

pozdrawiam