Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

automat zmiana z 4 na 5 bieg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po podniesieniu mocy mam problem ponieważ jade 160 i wrzuca na 5 i po chwili znów zmienia na 4 i tak caly czas obojętnie czy gaz w podłodze czy tylko trochę wciskam jezeli powoli wciskam to późiej zmienia z 5 na 4

Opublikowano

Podepnij vaga i sprawdz blędy.

Mozesz zrobic przywrocenie ustawien fabrycznych sterownika skrzyni i adaptacje pedału gazu, zobaczysz wtedy jak zachowuje sie skrzynia.

Wysłane z mojego GT-I9100

Opublikowano

Podepnij vaga i sprawdz blędy.

Mozesz zrobic przywrocenie ustawien fabrycznych sterownika skrzyni i adaptacje pedału gazu, zobaczysz wtedy jak zachowuje sie skrzynia.

Kolego podpinam się pod temat jak przywrócić ustawienia fabryczne??? I adaptacje gazu wykonać.Jakiś manuał jest na forum??? Kod błędu 17114

Opublikowano

W profilu masz podaną skrzynie manualną.

Podaj model auta, rocznik i o jaką skrzynie chodzi: 4-ro biegowy automat czy tptronic?

Ludzie... nie jestem wróżką, trzeba podawać podstawowe informacje.

Piszcie co się dzieje ze skrzynią, czy problem wystąpił nagle i itp.

Jeśli chcecie wróżby z fusów to dzwońcie do wróżbity macieja.

Edytowane przez Hezen

Opublikowano

1.8 T AEB, Tiptronic 5hp19 , nie wiem czy nagle samochod uszkodzony, kupilem probuje go ozywić skrzynia nie daj oznak zycia i tylko ten bład co wyzej napisalem , po resecie reaguje na zmiane drazka tylko wyswietlacz po chwili swieci sie juz wszystko i nie reaguje nawet na drazek

Opublikowano

No, już lepiej bo wiadomo o jaką skrzynie chodzi.

Bład o którym pisałeś (17114) oraz podświetlenie się wszystkich biegów na fisie wskazuje na tryb awaryjny w który przechodzi skrzynia.

Powodów trybu awaryjnego może być kilka, najdziwniejsze jest to że skrzynia w ogóle nie rusza bo w takim wypadku powinna ruszać bodajże z 3 biegu.

Sprawdź wiązki, ewentualnie przeczyść wszystkie styki w gniazdach i kostkach.

Koniecznie sprawdź poziom oleju, te skrzynie z tego co się orientuje to nie chciały jezdzić przy zbyt niskim poziomie oleju, no chyba że już są zajechane tarcze na koszach lub sama pompa oleju i nie wytwarzając ciśnienia oleju nie spina w ogóle koszy przez co nie ma możliwości nawet ruszenia.

Edytowane przez Hezen

Opublikowano

dzieki kolego - sprawa wygląda tak że silnik też umarł w tym samochodzie tzn. urwany był korbowód więc skrzynia mogła też zostać mechanicznie uszkodzona - mam od kolegi z forum druga czeka mnie przekladka .

pozdr

Opublikowano

Możliwe że skrzyni też się dostało, aczkolwiek konwerter na pewno zmniejszył "strzał" który trafił w skrzynię o ile takowy wystąpił.

Bez zajrzenia do skrzyni można tylko gdybać dlaczego nie rusza.

I zabawie się we wróżbite - o ile skrzyni się oberwało to został uszkodzony (pęknięty) jakiś kosz lub kosze i nie ma możliwości załączenia biegu, bo ciśnienie oleju ucieka i nie zapnie ich poprawnie albo w ogóle.

Druga hipoteza jest taka że konwerter siadł i nie przenosi obrotów na skrzynie.

Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do poprzedniego właściciela i dopytał się okoliczności uszkodzenia korbowodu.

Edytowane przez Hezen