Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] Ciężko odpala jak ostygnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak tam chłopaki rozwiązaliście problem????

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam podobny problem z odpalaniem silnika (2.4 PB LPG 2004r) lekko przestudzony. Problem pojawia się po jakiś 30minutach po przestudzeniu silnika. Zimny odpala, ciepły również. Co sprawdzone : czujniki wałka rozrządu (mój mechanik twierdzi że ok pomiar 800om) wymieniony czujnik temperatury cieczy (porządny), rozrząd wymieniony kompletny z pompą wody i termostatem, nowe świece. Dodam że jest LPG też przejrzane i nawet próbowałem jak dojeżdżam przełączać na PB i gacić na benzynie -bez zmian. Z błędów to błąd P0421 i czasami P0431 (wstępny katalizator - wydajność poniżej wartości progowej) lambdy sprawne sprawdzone, i był jeszcze błąd pedału sprzęgła ale on niby nie powinien mieć wpływu na odpalanie choć może się mylę. Proszę o jakieś odpowiedzi.

Witam jeszcze raz problem rozwiązany mam nadzieję że pomogę komuś okazało się że powodem tych niedomagań był parownik puszczał gaz przez wąż podciśnienia.

Moja jeszcze jedna uwaga u mnie był parownik BRC 1500 genius MB i jak dowiadywałem się u gazownika to ciężko go się uszczelnia podobno 1200 genius MB jest łatwiej.

Więc kupiłem nowy i wszystko hula jak trzeba. Cena na allegro(320zł) dużo mniejsza niż u gazownika(500zł). ( wszystko do autogazu www.phjacus.pl)

Edytowane przez DaroViper
Rozwiązanie problemu.