Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

205/40/17 przy 7.5J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Powiedzcie mi czy ma ktoś może taką konfigurację opona+felga u siebie jak w temacie ?

Chciałbym oponę, która lekko się naciągnie na felgę ale żeby też nie stracić wiele z wysokości auta gdyż gwint mam skręcony dość dobrze, a aktualnie zimówki to 205/55/16.

Z kalkulatora wynika, że auto opadnie jeszcze o 4cm więc jestem jeszcze w stanie to przeżyć - ewentualnie trochę podniosę.

Do samej opony, ma ktoś jakieś zdjęcia od siebie jak to wygląda ?

Jakiego producenta opon wybrać - kupuję nowe.

Czy może wybrać węższą oponę ?

Od razu tak jak pisałem - chcę uzyskać lekki naciąg i tak - zdaję sobie sprawę, że na nasze drogi to zły pomysł.

Pozdrawiam!

Audi A4 B6 sdn

Opublikowano

Witajcie. Powiedzcie mi czy ma ktoś może taką konfigurację opona+felga u siebie jak w temacie ?

Chciałbym oponę, która lekko się naciągnie na felgę ale żeby też nie stracić wiele z wysokości auta gdyż gwint mam skręcony dość dobrze, a aktualnie zimówki to 205/55/16.

Z kalkulatora wynika, że auto opadnie jeszcze o 4cm więc jestem jeszcze w stanie to przeżyć - ewentualnie trochę podniosę.

Do samej opony, ma ktoś jakieś zdjęcia od siebie jak to wygląda ?

Jakiego producenta opon wybrać - kupuję nowe.

Czy może wybrać węższą oponę ?

Od razu tak jak pisałem - chcę uzyskać lekki naciąg i tak - zdaję sobie sprawę, że na nasze drogi to zły pomysł.

Pozdrawiam!

Audi A4 B6 sdn

Wejdź sobie na B5 battalion i tam masz stronkę z naciągami opon razem ze zdjęciami :wink:

Edytowane przez oca69

Opublikowano
  • Autor

Tak wiem, znam tą stronkę.

Jednak chciałem też może jakieś zdjęcia od kogoś z Was gdyż tam co felga to trochę inaczej wygląda + może by się ktoś na ten temat również wypowiedział :)

Opublikowano

205/50 mam na 7.5cala. ratuje Cie taka fotka? :wink:

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie, 205/40 tylko :)

Opublikowano

Wg mnie 205/40 na 7,5J szału nie zrobi. Tzn będzie "poprawnie", bez naciągu. Miałem taki rozmiar na 8,5J i wyglądało to tak:

33fd4d1e3f08c711m.jpg

Jakieś tam naciągnięcie było, a zauważ że to jest felga szersza o 1 cal od Twojej. Z drugiej strony nie szedłbym już w węższą oponę, bo wtedy całość koła stanie się trochę karykaturalna względem jakby nie patrzeć dość masywnej budy. Więc albo faktycznie założyć to 205/40 ale nie liczyć na naciąg, albo z przodu założyć szerszą felgę :D