Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Alarm do Avant'a CAN czy nie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam małe pytanie do ludzi z okolic Legnicy i Lubina - gdzie można szybko, dobrze i tanio (wielu powie, że jedno wyklucza drugie :>)założyć solidny alarm do niuni 2004r???

Możecie kogoś polecić, kto z człowieka nie ściągnie ostatniego grosza i zachowa jeszcze do tego jakość??

Z góry dzięki.

Opublikowano

Witam kolege z Legnicy.

Ja zakladalem alarm do swojego auta na ulicy Marii Kurie-Sklodowskiej albo sciegiennego, dokladnie nie znam ulicy.

Tutaj masz numer do tego goscia 603 261 256. Zakladal mi alarm do 2 samochodow i jestem zadowolony.

Zaplacilem za swoj 400 zl z montazem.

Polecam go, taki maly warsztacik, ale robi bardzo solidnie.

Opublikowano
  • Autor

Witam KrzyHo.

Dzięki za namiar. Ja sprawdzałem na Krętej kolo REAL'a, ale chciałem mieć jakąś alternatywę :)na wszelki wypadek. Zaśpiewali mi za wypasiony jakiś 700pln, ale za to slyszałem, że solidnie i czysto robią :>

Panowie - a podpowiedzcie proszę jedną ważną rzecz. Czy ja moge u siebie wstawić alarm pod analog czy mam już jakiś cyfrowy CAN? :wallbash:

Różnica w cenie alarmu jest spora, więc wolę się przygotować i wiedzieć, żeby mnie nie orżnęli :>

Dodatkowo chciałem spytać jeszcze coś. Czy ktoś z Was ma zamontowany alarm, który nie jest uruchamiany z pilota dodatkowego, tylko scyzorykiem?? Czy jest jakiś problem, żeby sterowanie alarmu zrobić pod ten właśnie kluczyk? :gwizdanie:

Opublikowano

Witam KrzyHo.

Dzięki za namiar. Ja sprawdzałem na Krętej kolo REAL'a, ale chciałem mieć jakąś alternatywę :)na wszelki wypadek. Zaśpiewali mi za wypasiony jakiś 700pln, ale za to slyszałem, że solidnie i czysto robią :>

Panowie - a podpowiedzcie proszę jedną ważną rzecz. Czy ja moge u siebie wstawić alarm pod analog czy mam już jakiś cyfrowy CAN? :wallbash:

Różnica w cenie alarmu jest spora, więc wolę się przygotować i wiedzieć, żeby mnie nie orżnęli :>

Dodatkowo chciałem spytać jeszcze coś. Czy ktoś z Was ma zamontowany alarm, który nie jest uruchamiany z pilota dodatkowego, tylko scyzorykiem?? Czy jest jakiś problem, żeby sterowanie alarmu zrobić pod ten właśnie kluczyk? :gwizdanie:

ja mam taki alarm uruchamiany z ori kluczyka,placilem za niego 600 zl -wymagania ubezpieczyciela.

jak znajde nazwe to dam znac

Opublikowano
  • Autor

HiRide właśnie o takie coś mi chodzi - żeby się nie szlajać z dodatkowym pilotem :> U mnie również jest to wymóg Warty do AC, a dodatkowo nie będę oszczędzał - w Legnicy chodliwe A4 jest :gwizdanie: Fajnie, że jest taka możliwość - podjadę dziś sprawdzić czy i "moi" magicy coś takiego robią :naughty:

Opublikowano

Według mnie sprawa alarmu jest subiektywnym odczuciem klienta. Przecież za to samo urządzenie można wydac 400 zł a za inne 1500 zł. Tylko powiedzcie mi po co. Przecież na złodzieja i tak nie ma sposobu, a alarm jaki on był nie jest i tak do obejscia. Ważne jest to aby monter był uczciwy i tym wlaśnie powinienes się kierowac prz zakładaniu alarmu

Co do samego urządzenia alarmowego to blokowanie i otwieranie to chyba jest już w standardzie. Dosyc dodatkowych pilocików!!!

Opublikowano

ja zakladalem alarm po to zeby spelnic wymogi jakie zostaly mi postawione bo zlodziej i tak sobie poradzi predzej czy pozniej :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Niestety, ale w dzisiejszych czasach złodzieje mają sprzęty lepsze niż prawdziwi fachowcy :gwizdanie:, broń lepszą niż policja, więc raczej i z alarmem sobie poradzą :>

Alarmu potrzebuję jak kolega HiRide do AC (wymagania Warty). Jestem jednak zdania, żealarm za 200pln i za 1000pln to nie jest to samo :no: i sprawi troszkę więcej zamieszania złodziejowi (a może i skutecznie zniechęci)

A odpowie mi ktoś na zadane wcześniej pytanko:

Czy mam u siebie magistralę CAN, czy analogową, bo machry od alarmów stwierdzili, że jeśli mam, to będzie sporo drożej - jak to jest w rzeczywistości??

Opublikowano

ja mam can i robili to od 10 do 16 z przerwa godzinna

Opublikowano
  • Autor

HIRide, ale jak to sprawdzić, co jest aktualnie zamontowane u mnie??

Opublikowano

Kolego KOval81 masz can-a. Na temat czy can lub analog to polecam alarm pod can w kazdym miejscu auta zamontujesz. A analog takiej opcji nie masz bo musisz się do kabli wpinać się.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie za podpowiedzi. Alarm już założony wraz z bear-lock'iem (wymóg WARTY) :> Złodzieje :kox:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej, i jak z tym alarmem,wszystko w porzadku? też na dniach będę montował i się zastanawiam gdzie,dobrze zrobili to na krętej?

Pozdrawiam

Opublikowano

zaplaciłem 500 z montażek wpiecie w CANy

Opublikowano

mi powiedzieli 700 :no: