Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wysoka temperatura oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy . Mam problem j/w po przejechaniu okolo 30km olej ma ponad 90°C. Wczesniej jak bylo zimno nie przekraczal 80 przy butowaniu mial tyle co teraz przy spokojnej jeździe. Dodam tyljo ze w zime wpadlem do rowu rozwalilem miche olejowa i dojechalem tak do domu 5km po dojechaniu jeszcze wylecialo z l oleju dziura nie byla dużąa. Kontrolka sie zapala . Gasilem silnik jak tylko sie rozpedzilem. Po wymianie wszystkiego pękł mi przewod od cieczy .i olej osiągnął 120C plyn mial normalnie 90C i tylko po oleju zorientowałem sie ze jest coś nie tak. Auto bylo puste. Dodam tylko ze pali ładnie przyspiesza i cicho pracuje nie słychać żadnego tłoczenia. Jaka moze byc przyczyna tak wysokiej temperatury. Czuc ze się gotuje jak postoje w korkach to dochodzi do 100 . Czekam na jakies porady

Opublikowano

Wyjmij pompe wyczysc zaworek w niej i wsadz. A wymieniales czujnik temp.oleju?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Powitać,

Dołącze się do tematu. 2 miesiące temu zrzuciłem obie pokrywy zaworów. Nagar był masakryczny. Wszystko ładnie wyczyściłem. Nie robiłem jeszcze dołu silnika. Rozumiem że nagar osadza się też w pompie oleju i samej misce ? Dla pewności. Pompa oleju to ten element do którego przykręca się filtr oleju ? Mam ten sam problem. Jak postoje w dobrym korku po potrafi wyskoczyć temp i powyżej 100 stopni :/ temp wody niby jest ok ale jak dojade, zaparkuje wyłącze silnik, włacze ponownie to wskazówka od wody wylatuje na ok 100 stopni. oliwa w tym samym stanie temperatura jak przy wyłączaniu silnika. czyżby zatkany smok pompy oleju ?