rav Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Witam Po wymianie wrtysku na 3 cylindrze który zintegrowany jest z czujnikiem G80 (uniesienia iglicy wtryskiwacza) wzrosło spalanie w moim aucie. Gdy ten czujnik był uszkodzony auto spalało o około 0,7 do 1l. mniej (w mieście) niż w chwili obecnej, po wymianie G80 (wtryskiwacza) Czyt to normalna rzecz ?. _____________ Pozdrawiam
spanky Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Witam Po wymianie wrtysku na 3 cylindrze który zintegrowany jest z czujnikiem G80 (uniesienia iglicy wtryskiwacza) wzrosło spalanie w moim aucie. Gdy ten czujnik był uszkodzony auto spalało o około 0,7 do 1l. mniej (w mieście) niż w chwili obecnej, po wymianie G80 (wtryskiwacza) Czyt to normalna rzecz ?. _____________ Pozdrawiam no bo wkoncu auto zaczelo jezdzic ...
rav Opublikowano 13 Października 2008 Autor Opublikowano 13 Października 2008 Być może ale ja żadnej różnicy w przyśpieszeniu, osiągach nie odczuwam.
matias9999 Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Witam Po wymianie wrtysku na 3 cylindrze który zintegrowany jest z czujnikiem G80 (uniesienia iglicy wtryskiwacza) wzrosło spalanie w moim aucie. Gdy ten czujnik był uszkodzony auto spalało o około 0,7 do 1l. mniej (w mieście) niż w chwili obecnej, po wymianie G80 (wtryskiwacza) Czyt to normalna rzecz ?. _____________ Pozdrawiam Trochę nie na temat ale jaki jest koszt takiej wymiany, mam taki sam błąd u siebie.
rav Opublikowano 14 Października 2008 Autor Opublikowano 14 Października 2008 Koszt czujnika G80 tj. wtryskiwacza (059 130 303 F) to kwora 1381,10 PLN (ASO) Do tego dochodzą jeszcze usczelka (oring) pod wtryskiwacz - to już jakieś groszowe sprawy. I uszczelka pod deklem nad wałkami rozrządu. Mechanik który mi to robił mówił, że zdjęcie tego dekla wiąże się jednocześnie z wymianą uszczelki. Jeśli chodzi o robociznę to nie powiem dokładnie Ci ile mnie to kosztowało bo ten czujnik wymieniałem razem z rozrządem.
Flyer Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 To ja dorzuce swoje 3 grosze. Wczoraj wracałem z pracy i pod domem jak wyciszylem muzyke zauwazylem, ze auto zaczelo inaczej pracowac. Slychac bylo wyrazne gluche stukanie podczas wkrecania na obroty (czy to jazda, czy jalowy). Padł rowniez wtrysk sterujacy (wlaczyla sie poprostu awaryjna mapa w ecu) Nagralem odglosy (wyraznie przerywane stukanie): http://www.wrzuta.pl/audio/45a8T9VB68/awaryjna_mapa_-_padniety_wtrysk_sterujacy Jutro wymiana
Rekomendowane odpowiedzi