Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

225/40/18 czy 225/45/18 ? audi a4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar kupić nowe opony , i nie wiem jaka wysokość opony wybrać , oczywiście zależy mi na jak najlepszym komforcie . Co polecacie ? Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli tylko o komfort chodzi, to na 225 na 45 będzie większy :wink:

Opublikowano

225/45 to masakryczny balon i przy 18 wygląda to bardzo kiepsko. Ja bym kupił 225/40 i nie kombinował. Jeśli chcesz mieć lepszy komfort kup sobie 17 i 215/50 lub 225/45 wtedy.

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem i dzięki za informacje , kupię 225/40 , a co chodzi o komfort to na 16/215/55 nie brakowało go :) , ale przyszedł czas na zmiany .

Opublikowano

A ja sie znowu zastanawiam nad rozmiarem 225/40/18 lub 235/40/18 Czy 235 odbije sie bardzo na jezdzie ?

Opublikowano

Między 235 a 215 jest przepaść. Na 235 rzuca w koleinach jak cholera. Do tego stopnia, że czasem trudno się wyprzedza i trzeba uważać. Mowa o kiepskich drogach. Przy 225 jest już mniejsza różnica ale dalej ją czuć. Znam wielu którzy przeszli z 235 na 225. Jak jeździsz po dobrych drogach wrzucaj te które Ci bardziej pasują.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

ja zmieniłem z ori 235 na 225/40 i na tych węższych jest lepiej

Opublikowano

Dzięki panowie , jeżdżę duzo i raczej po kiepskich drogach ,więc nie będę kombinował bo w sumie 225/40/18 to taki kompromis pomiedzy wszystkim ;)

Opublikowano

Dzięki panowie , jeżdżę duzo i raczej po kiepskich drogach ,więc nie będę kombinował bo w sumie 225/40/18 to taki kompromis pomiedzy wszystkim ;)

Jak jeździsz dużo i po kiepskich, to 225/40 jest gównianym kompromisem - nie założysz oponę XL i nie masz żadnego komfortu na dziurawcach - chyba, że masz zawieszenie 1BA, to co innego, ale wtedy w/w koło z felgą wygląda nieco ciulowo.