Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi 18 8,5J ET60 do audi a4 b5 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę zakupić felgi 18 do mojego a4 b5 lecz nie wiem czy wejdą parametry ich to 18 8,5J ET60 z tej aukcji http://allegro.pl/felgi-5x112-8-5jx18-et60-vw-bmw-audi-artec-rh-bbs-i5186632101.html W samochodzie mam zawieszenie gwintowane FK czy przy tych felgach będzie można obniżyć auto bez problemu ? Ewentualnie jakie opony dobrać do tych felg ? Muszą być z naciągiem czy bez np. 215/40 ? Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam

Opublikowano

pierścień centrujący z 72 na 56,1 i dystans z 3cm i bedzie ok

Opublikowano

pierścień centrujący z 72 na 56,1

57,1, ale obstawiam że kolega Max04 domyśli się, że to tylko literówka :wink:

Na 8,5J przyjemnie rozłoży się 205/40. Szczególnie jeśli masz gwint i wierzę że będziesz dążył do fajnego zgrania koła z nadkolem. Ale przy tak wysokim ET faktycznie 25-30mm dystansu to mus

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się fajnie by było gdyby rant felgi był na równi z rantem nadkola. Mam jeszcze pytanie co do tych dystansów 30mm co by sie stało gdyby felgi o które pytam w temacie założył na auto bez tych dystansów, będą tarły i wnęki kół i wachacze ? Koło będzie bardzo schowane ? Pytam o to ponieważ poprzednio posiadałem koła S-LINE 7,5J ET32 R17 i felgi były prawie że na równi z rantem nadkola. I jeszcze z tymi oponkami 205/40 jakiś komfort jazdy na nich jest czy nie ?

Opublikowano

Zupełnie bez dystansu możesz mieć problem od środka.

Co do komfortu to niestety się nie wypowiem, bo owszem miałem takie opony w poprzednim aucie, ale przy zawiasie KW V2 z twardością skręconą na max, więc nie było mowy o komforcie ;) Ale nie jest to jakiś mega naleśnik więc jako tako da się jeszcze jeździć

Opublikowano
  • Autor

Zupełnie bez dystansu możesz mieć problem od środka.

Aha rozumiem zastanawia mnie jeszcze jedno skoro te felgi mają 8,5J i jak jeszcze dołożę dystanse 30mm to czy przypadkiem felga nie bedzie odstawać poza obrys auta ? I jeszcze jak z tylną osią także dystanse 30mm trzeba czy większe ? Dzięki

Edytowane przez Max04