Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zbiornik on

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie jak wyczyscic zbiornik paliwa w silniku brd???? moze juz to ktos robil i podpowie co i jak :huh:

Opublikowano

Pod tylnym siedziskim masz pokrywy a tam dostęp do wstępnej pompy paliwa .kosz z pompą wymontujesz i coś tam wyczyścisz.

Opublikowano

Ja ostatnio wyjmowałem cały kosz z pompka paliwa tylko że motor blb i avant. Szczerze naje....łem się z tym okropnie i strasznego syfu narobiłem i gówno to dało;-). Jak coś pisz, może będe w stanie pomóc:-).

A tak wogóle to czarny nalot był wszedzie, nawet na dnie baku wszystko wyczyściłem, pompke w bęzynie ekstrakcjnej wymoczyłem i naprawde nic się nie zmieniło, szkoda czasu i zachodu:-).

Edytowane przez kamiltgk

Opublikowano
  • Autor

Ja ostatnio wyjmowałem cały kosz z pompka paliwa tylko że motor blb i avant. Szczerze naje....łem się z tym okropnie i strasznego syfu narobiłem i gówno to dało;-). Jak coś pisz, może będe w stanie pomóc:-).

A tak wogóle to czarny nalot był wszedzie, nawet na dnie baku wszystko wyczyściłem, pompke w bęzynie ekstrakcjnej wymoczyłem i naprawde nic się nie zmieniło, szkoda czasu i zachodu:-).

no wlasnie czy poprostu ewentualnie olej po wymianie vacum pompy sam sie nie oczysci z baku jak juz sie niebedzie mieszalo??? hmmm narazie wydaje ni sie ze kopci od tego ze w paliwie jest zawartosc oleju i poddymia na nibiesko; :huh: w sobote nowe vacum i podzialam troszke zobaczymy :wink:

Pod tylnym siedziskim masz pokrywy a tam dostęp do wstępnej pompy paliwa .kosz z pompą wymontujesz i coś tam wyczyścisz.

hmmm a ta pokrywa w bagazniku????myslalem ze tamtedy dojde do baku

Opublikowano

yyy wszystko możliwe... :decayed: niestety pisze z telefonu i nie widzę pełnego opisu profilu. w kombi wiem ze pod siedziskiem jest dojście - jeśli masz w podłodze bagażnika tzn ze tam jest...

jeśli masz zamiar się bawić w czyszczenie BQu po oleju silnikowym to ja bym niestety-ale wlał do niego benzynę(ekstr.)lub bez ołów (co tańsze bedzie) - pięknie ci pochłonie olej. - pistolet z ciśnieniem i dmuchać w te paliwo niech rozchlapie się po ściankach zbiornika (opłucze się) i potem to paliwo wyciągnąć- powycierać bak szmatami takimi które nie zostawia po sobie włókien i tyle. potem tylko benzyną ekst.przedmuchać przewody paliwowe- bak->f.paliwa -> do Vpompy i tyle- nowy filtr(zalany ropą), zalać zbiornik ON i start motoru.

Opublikowano

no wlasnie czy poprostu ewentualnie olej po wymianie vacum pompy sam sie nie oczysci z baku jak juz sie niebedzie mieszalo??? hmmm narazie wydaje ni sie ze kopci od tego ze w paliwie jest zawartosc oleju i poddymia na nibiesko; :huh: w sobote nowe vacum i podzialam troszke zobaczymy :wink:

Ja w avancie zdemontowałem całą podłogę w bagarzniku i tam była pompka, generalnie największy problem miałem z wyjęciem całego kosza.

A zrobiłem tak jak Grzesiu pisze?, bęzyna ekstrakcyjna sporo szmat i wszystko do sucha z tym nalotem wytarłem. Potem 20litrów sosu wlałem przez otwór i poskładałem?.

Opublikowano
  • Autor

Ja w avancie zdemontowałem całą podłogę w bagarzniku i tam była pompka, generalnie największy problem miałem z wyjęciem całego kosza.

A zrobiłem tak jak Grzesiu pisze, bęzyna ekstrakcyjna sporo szmat i wszystko do sucha z tym nalotem wytarłem. Potem 20litrów sosu wlałem przez otwór i poskładałem.

a niepotrzebuje jakiejs nowej uszczelki,sruby???najgorzej jest wyjac pompe tak??? moze jakas podpowiedz jak najlatwiej wyjac :kox:

Opublikowano

Żadnych srub, uszczelek nic nie potrzebujesz;-), zostaw jak najmniej paliwa, załóż jakiś wężyk na pompke i samym zapłonem spuść reszte gnojówki:-). Ja tak nie zrobiłem i uwierz mi myślałem że mnie szlak trafi zanim te resztki wyciągnąłem i syfu takiego narobiłem:-( .

Jak już dostaniesz się do srodka to pierwsze co odepnij ten plastikowy smok, bo nie wyjmiesz całego kosza ja nie wiedziałem i zanim doszedłem że smok trzeba odpiąć to się namaglowałem tym koszem;-). Dalej dasz sobie spokojnie radę:-)

Opublikowano
  • Autor

Żadnych srub, uszczelek nic nie potrzebujesz;-), zostaw jak najmniej paliwa, załóż jakiś wężyk na pompke i samym zapłonem spuść reszte gnojówki:-). Ja tak nie zrobiłem i uwierz mi myślałem że mnie szlak trafi zanim te resztki wyciągnąłem i syfu takiego narobiłem:-( .

Jak już dostaniesz się do srodka to pierwsze co odepnij ten plastikowy smok, bo nie wyjmiesz całego kosza ja nie wiedziałem i zanim doszedłem że smok trzeba odpiąć to się namaglowałem tym koszem;-). Dalej dasz sobie spokojnie radę:-)

dzieki kolego za podpowiedz bardzo cenna jest...jak pogoda angielska pozwoli to jutro dzialam bo niedlugo 2tys km w jedna strone do polski bede leciał :banan: