leci Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 witam potrzebuje kogos kto pomoglby mi odp na ponizsze pytanie wraz z uzasadnieniem odp. i napisaniem dlaczego inne opcje odpadaja :Odblokowanie czujnika wstrząsowego blokującego zapłon w samochodzie nalezy dokonac :-kondensatorem-uradzeniem startowym-przez zwarcie wyjscia czujnika-przez nacisniecie przycisku zwalniajacegoWiem ze jest prawidlowa odp jest ta ostatnia ale potrzebuje uzasadnienia oraz dlaczego pozostale 3 sa zle.
Joziek79 Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 No na pewno wcisnięciem przycisku, a odpowiedź....hmm nie mam pojęcia. Myślę że jest tak dlatego aby każdy użytkownik mógł je odblokować w razie przypadkowego zadziałania. Jest na pewno w instrukcji gdzie go szukać i że trzeba sprawdzić w razie problemów Kiedyś w Megane chyba w programie Usterka był zablokowany zapłon przez ten czujnik , żaden mechanik nie ogarniał, od razu lawete chcieli. A z pod sklepu podszedł żulo, wcisnął i mówi "pani szanowna pali, jak coś to ja tu zawsze stoje :)" Ostry odcinek
cabanmat Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Pfff... trudno tu coś wymyślić... Może ostatnia odpowiedź bo jest to postępowanie "książkowe", reszta co została to partyzantka... Kondensatorem ? Bozia wie o co chodzi... kondensator dla prądu stałego czyli takiego w instalacji jest przerwą. Czyli co przerwa i czujnik przestaje działać - czyli ostatnia odpowiedź zwarcie wyjścia się wyklucza... Urządzenie startowe ? Nie wiem, nigdy się nie spotkałem z urządzeniem startowym ? Jest w ogóle takie coś ? Edytowane 25 Marca 2015 przez cabanmat
Joziek79 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 http://www.v10.pl/Wylacznik,wstrzasowy,co,to,takiego,77689.html
adadur Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 Myślę że będzie dobrze jak powiesz że tylko mechaniczne wycofanie (przyciskiem) ciężarka bezwładnościowego może zdjąć blokadę zapłonu i żadne inne magiczne sztuczki nie pomogą.
Rekomendowane odpowiedzi